Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Katar ile Ortak Enerji Grubu Kuruyor

Katar ile Türkiye enerjide güçlerini birleştiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Katar ile ortak enerji grubu oluşturmaya karar verdiğini bildirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik İşleri Etüt İdaresi ve Global Enerji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Uluslararası Enerji Kongresi''ne

Sabah Gazetesi



Dünyanın en büyük doğalgaz kaynaklarına sahip ülkelerden biri olan Katar ile Türkiye enerjide güçlerini birleştiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Katar ile ortak enerji grubu oluşturmaya karar verdiğini bildirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik İşleri Etüt İdaresi ve Global Enerji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Uluslararası Enerji Kongresi''ne katılmak üzere geldiği Sheraton Otel'de gazetecilerin Katar'a yaptığı ziyaretle ilgili sorularını yanıtladı.

'Üç konuda çalıştık'

Katar'daki temaslarının oldukça verimli geçtiğini anlatan Yıldız, görüşmelerde üç temel konu üzerinde çalıştıklarını, bu konuların, ''Katar'ın Türkiye'de enerji sektörüne ilişkin projeleri'', ''uzun dönemli kontratları ifade eden sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alımları'', ''Katar-Türkiye doğal gaz boru hattı'' olduğunu söyledi. Katar'ın dünyanın en büyük doğal gaz kaynaklarına sahip ülkelerden biri olduğunu belirten Yıldız, ''Katar'ın ihraç ettiği LNG Türkiye'nin tüketiminin hemen hemen iki katını oluşturuyor. Bizim görüştüğümüz konular orta ve uzun vadeli çalışma programlarını içeriyor. Görüşmelerimizde Katar ile ortak enerji grubu oluşturmaya karar verdik'' dedi. Yıldız, bir gazetecinin, ''Katar'dan LNG'yi özel sektör mü yoksa kamu mu getirecek?''sorusuna, ''Hem özel sektör hem kamu yapabilir. Öncelikle Türkiye'nin ihtiyacının karşılanması önemlidir. Bizim tercihimiz bu geçiş döneminde kamunun yükümlülüklerini de göz ardı etmeksizin bunun özel sektör eliyle yapılmasıdır'' yanıtını verdi.

Enerji Bakanı Yıldız 'rüzgar santrali' yedi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kongresi'ne katıldı. Buradaki konuşmasının ardından şirketlerin standlarını ziyaret eden Yıldız, gezi sırasında bir firmanın rüzgâr santrali şeklindeki çikolatalı pasta ikramını kırmadı.

Yıldız: Ceyhan neden enerji şehri olmasın?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Katarlıların Türkiye'de enerji üretiminin özelleştirilmesine ilgi duyduklarını söyledi. Katar'ın dünyada enerji konusunda önemli bir ülke haline geldiğini dile getiren Yıldız, bu ülkedeki temasları çerçevesinde Doha'nın 80 kilometre dışında bulunan Ras Laffar enerji şehrini gezdiklerini, burada 145 bin kişinin çalıştığını öğrendiğini, bu şehirden çok etkilendiğini ve bir mühendis olarak çok heyecanlandığını anlattı. Aynı şehirde bir Türk firmasının 8 bin 500 kişiye istihdam sağladığına dikkat çeken Yıldız Katar'ın enerji şehrinde 150 milyar dolarlık ticari hedefe ulaşabilecek planlar yapıldığını aktardı. Aklına hemen Ceyhan'ın geldiğini belirten Yıldız, "Biz de niçin Ceyhan'da böyle bir şey yapmayalım?'' dediğini aktardı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-katar-ile-ortak-enerji-grubu-kuruyor_73146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!