Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Müteahhitlikte Dünya İkincisi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, yaptığı yazılı açıklamada, “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi” listesini açıklayarak, değerlendirmede bulundu. Eren, Türk firmalarının bu başarısında, yabancı rakiplerin önemli bir bölümünün kendi iç pazarlarına çekilmelerinin de büyük rol oynadığını ifade etti.

Hürriyet Gazetesi
Türkiye Müteahhitlikte Dünya İkincisi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, yaptığı yazılı açıklamada, “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi” listesini açıklayarak, değerlendirmede bulundu. Eren, Türk firmalarının bu başarısında, yabancı rakiplerin önemli bir bölümünün kendi iç pazarlarına çekilmelerinin de büyük rol oynadığını ifade etti. Eren, “Böylelikle, kriz döneminde yurt dışındaki iş fırsatlarının çoğalacağını ve bunlardan en geniş ölçüde yararlanmak için müteahhitlerin rekabet gücünü azaltan sorunların çözümüne öncelik verilmesi gerektiğini sıklıkla gündeme getirmiş olan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin öngörüleri bir kez daha doğrulanmış oldu” dedi.

Türk inşaat sektörünü etkisi altına almış olan küresel krizin en az hasarla atlatılması ve yurt dışında diğer ülkelerin kaynaklarıyla finanse edilen projelerde Türk vatandaşlarına daha fazla iş yaratılması için yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin çok önemli bir fırsat penceresi olmaya devam ettiğini belirten Eren, “Bu nedenle, müteahhitlerimizin Teminat Mektubu konusunda karşılaştıkları güçlüklerin bertaraf edilmesi ve istihdam üzerindeki aşırı yüklerin azaltılması başta olmak üzere, rekabet güçlerini sınırlayan sorunlara çözüm üretilmesi, içinde bulunduğumuz dönemde ekonomi yönetiminin gündeminde öncelikle yer alması gereken konulardır” dedi.

Sıralamada ABD geçildi

Eren, açıklamasına şöyle devam etti:

“Tanınmış uluslararası inşaat sektörü dergisi “Engineering News Record” (ENR) tarafından her yıl dünyanın en büyük ilk 225 uluslararası müteahhitlik firmasını belirlemek üzere kıyaslamalı bir araştırma yapılıyor. Bir önceki yılda yurt dışındaki işlerden elde edilen gelirin esas alındığı bu araştırmada, geçtiğimiz yıl ilk 225 arasında 23 Türk firmasının yer alırken, ENR tarafından 27 Ağustos 2009’da yayınlanan yeni listede ilk 225’e giren Türk firması sayısı 31’e yükseldi. Son yıllarda Türkiye ilk 225’e giren müteahhitlik firması sayısı itibariyle ABD ve Çin’den sonra üçüncü geliyordu. Bu yıl ABD’nin önüne geçmiş ve Çin’den sonra ikinciliğe yükselmiş olmamız bizi ayrıca mutlu etti.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-muteahhitlikte-dunya-ikincisi_71830.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!