Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’nin Doğası Koruma Altında

Türkiye, sahip olduğu biyolojik çeşitlilik açısından “Dünyadaki 35 Önemli Doğal Bölge” arasında gösterildi. Conservation International (Düny

NTV-MSNBC



b>Türkiye, sahip olduğu biyolojik çeşitlilik açısından “Dünyadaki 35 Önemli Doğal Bölge” arasında gösterildi.

Conservation International (Dünya Doğa Koruma Kurumu) ve Türkiye’deki Doğa Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmada, yok olma tehdidi altındaki doğal zenginlikler bir tür “dünya mirası” olarak kabul edildi. “Sıcak nokta” ilan edilen bu bölgelerdeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının dünya için taşıdığı değer vurgulandı.

Doğa Derneği’nden alınan bilgiye göre, Conservation International, Türkiye’deki biyolojik çeşitliliğin ve yok olma risk düzeyinin saptanması konusunda Doğa Derneği ile ortak bir çalışma yaptı.
Conservation International, Türkiye coğrafyasını sahip olduğu biyolojik çeşitlilik açısından “Dünyadaki 35 Önemli Doğal Bölge” arasında gösterdi. Yok olma tehdidi altındaki doğal zenginliklerin bir tür “dünya mirası” olarak gösterildiği çalışmada, bu bölgeler “sıcak nokta” ilan edilerek, buralardaki biyolojik çeşitliliğin devamının sağlanmasının dünya için taşıdığı değer vurgulanıyor.

SICAK NOKTA OLMA ÖZELLİĞİ
Bir bölgenin “sıcak nokta” ilan edilmesi biyolojik zenginliği ortaya koyarken, aynı zamanda yok olma riski taşıdığına dikkati çekiyor. Bitki çeşitliliği açısından 2 binden fazla endemik türe (dünyada sadece o bölgeye özgü) sahip olan ve yaşam alanlarının yüzde 70’inden fazlasının yitirilmiş olduğu bölgeler “sıcak nokta” ilan ediliyor. Böylece dünyadaki doğal yaşam açısından çok önemli yer tutan bu bölgelerin daha fazla tahrip edilmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-dogasi-koruma-altinda_22896.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!