Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin İlk Eko-İnovasyon Projesi Çevreci Teknolojiyi Destekliyor

Milli Prodüktivite Merkezi’nin (MPM) proje ortağı olduğu, KOBİ’lerin enerji ve hammadde tasarrufu uygulamaları için geliştirilen Ar-Ge projesi Eko-Endüstriyel Parklar Çevre Destek Sistemi’nin (EPESUS), çevreci teknolojiyi desteklediği bildirildi. 27 Ağustos’da başlayan ve üç yıl sürecek olan EPESUS ile Türkiye’nin ilk kez bu tür bir AB fonundan

Hürriyet Gazetesi
Türkiye'nin İlk Eko-İnovasyon Projesi Çevreci Teknolojiyi Destekliyor

Milli Prodüktivite Merkezi’nin (MPM) proje ortağı olduğu, KOBİ’lerin enerji ve hammadde tasarrufu uygulamaları için geliştirilen Ar-Ge projesi Eko-Endüstriyel Parklar Çevre Destek Sistemi’nin (EPESUS), çevreci teknolojiyi desteklediği bildirildi. 27 Ağustos’da başlayan ve üç yıl sürecek olan EPESUS ile Türkiye’nin ilk kez bu tür bir AB fonundan yararlandığı kaydedildi.

MPM’den yapılan yazılı açıklamada, EPESUS ile Eko Endüstriyel Park’ların (EEP) kurulmasının teşvik edildiği ve kurulmuş olan sanayi bölgeleri için malzeme ile enerji stratejileri geliştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Açıklamada, yeşil teknoloji uygulamalarının destekleneceği proje ile sanayicilere çevreye uyumlu yapılanmalar konusunda kılavuzlar hazırlandığı ve teknikler sunulduğu ifade edildi ve KOBİ’lerde malzeme ve enerji tasarrufu sağlanması için Karar Destek Sistemi (KDS) kurulmasının amaçlandığı söylendi.

MPM’nin de ortakları arasında yer aldığı EPESUS projesinde, tekstil, dökümcülük, büyük yakma tesisleri, bina ve polimer sektörleri ele alınıyor. Aynı zamanda üretim verimliliğini arttıracak enerji ve atık yönetim bilgi sistemi geliştirilmesi hedefleniyor. Sanayide enerji tasarrufu potansiyeli analizinin yanında çevre dostu ve enerji tasarruflu binalar yapabilmek için hesaplama ve sistem önerileri de geliştirilecek olan proje kapsamında, sanayinin çevresel etkilerini belirlemek üzere bir veri tabanı oluşturuluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-eko-inovasyon-projesi-cevreci-teknolojiyi-destekliyor_73517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!