Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin İlk Hipermarketi Satıldı

269 milyon euroya Gülaylar Group`a satılacağı iddia edilen İçerenköy Alışveriş Merkezi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Rekabet Kurulu AVM`nin Gülaylar Grup’un gayrimenkul şirketine devrine izin verdi.

yapi.com.tr
Türkiye'nin İlk Hipermarketi Satıldı

1993 yılında Türkiye'nin ilk hipermarketi olarak faaliyete başlayan İçerenköy CarrefourSA ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Milliyet'in haberine göre, Avrupa’nın en büyük fonlarından biri olan Aerium’a bağlı Bainbridge Holding, İçerenköy Alışveriş Merkezi ve üzerinde bulunduğu taşınmazı City’s Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'ye sattı.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada Bainbridge Holding AŞ adına kayıtlı İçerenköy Alışveriş Merkezi ve üzerinde bulunduğu taşınmazın City's Gayrimenkul Geliştirme AŞ vasıtasıyla İstanbul Gayrimenkul tarafından devralınması işlemine onay verildiği belirtildi.

Böylece son zamanlarda ''satılıyor'' iddiaları ile gündeme gelen  İçerenköy CarrefourSA'nın yeni sahibi resmen City's Gayrimenkul Geliştirme AŞ oldu. 127 dönüm alan üzerinde bulunan İçerenköy Carrefour AVM'nin arazisi İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olarak gösteriliyor.
 
City's Gayrimenkul Geliştirme AŞ.'nin ve Meydan AVM'nin sahibi Gülaylar Group olarak biliniyor.

Yılda 21 milyon kişinin ziyaret ettiği ve kiralanabilir alanı 65 bin 400 metrekare seviyesinde olan 127 dönüm alan üzerine kurulu İçerenköy Alışveriş Merkezi'ne 269 milyon euro fiyat teklifi verildiği iddia edilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-hipermarketi-satildi_162468.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!