Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'yi Dünyaya Tanıtacak En Büyük Marka Mimar Sinan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri çerçevesinde 'Mimar Sinan Belgeselinin gala gösterisi ve sergi açılışı' Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Kenan Işık'ın sunuculuğunu üstlendiği törende belgeselin müziklerini yapan Fahir Atakoğlu da mini bir konser verdi. Cumhurbaşkanı daha sonra Mimar Sinan'ın eserlerini anlatan

Zaman Gazetesi
1 Türkiye'yi Dünyaya Tanıtacak En Büyük Marka Mimar Sinan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri çerçevesinde 'Mimar Sinan Belgeselinin gala gösterisi ve sergi açılışı' Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Kenan Işık'ın sunuculuğunu üstlendiği törende belgeselin müziklerini yapan Fahir Atakoğlu da mini bir konser verdi.

Cumhurbaşkanı daha sonra Mimar Sinan'ın eserlerini anlatan fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Belgesel, İstanbul, Saraybosna, Şam, Londra, Roma ve Berlin'in de aralarında bulunduğu pek çok dünya kentinde gösterilecek. Çankaya Köşkü'ndeki törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri, aralarında büyükelçilerin de bulunduğu 50'nin üzerinde diplomatik temsilci ve sanatçıdan oluşan davetli topluluğu katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törendeki konuşmasında, Mimar Sinan'ın Türklerin yetiştirdiği en önemli isimlerden birisi olduğuna dikkat çekti. Gül, "Eğer bütün dünyaya tanıtabildiğimiz büyük marka gibi düşünebilirsek, en büyük isimlerden birisi. 16. yüzyılda yaşamış, 4 padişah görmüş, tüm bu süre içerisinde de bugün hâlâ ayakta kalan ve bundan sonra da yüzyıllarca ayakta kalacak büyük eserleri insanlığa armağan etmiş büyük bir mimar." dedi. Sinan'ın geniş bir coğrafyada eserler verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı, "Mimar Sinan bütün bu coğrafyaya sadece çil çil kubbeler serpmemiş, köprüler, su kanalları, medreseler, hastaneler, kütüphaneler, çok çeşitli alanda eserler bırakmış. Adeta Kayseri'deki Erciyes'i taşıyıp İstanbul'da Süleymaniye'yi yapmış, o ihtişamı oraya taşımış." dedi. Mimar Sinan'ın eserlerinden alınacak dersler olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Bir devlet başkanı olarak söyleyeceğim şey şu: Devletleri büyük, güçlü yapan sadece onların siyasî yapıları, orduları veya kendi iç zenginliği değildir. Onların kendi enerjilerini kalıcı, sadece kendi vatandaşlarına değil bütün insanlığın faydasına hasredecek çalışmalara girmesi ve eserler bırakmasıdır. Büyük devlet böyle olunuyor." diye konuştu. Mimar Sinan sergisinin yurtdışında da açılmasını isteyen Abdullah Gül, Sinan'ın Türkiye dışındaki eserlerinin o ülkelere emanet olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeyi-dunyaya-tanitacak-en-buyuk-marka-mimar-sinan_69696.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Mimar Sinan, tüm dünyanın kabul ettiği bir değer. Bununla ilgili çalışmaların geç kalması ise hoş değil. Ancak yapılan belgesel çalışmasının tamamlanması ve bunun tanıtımının da Cumhurbaşkanlığı seviyesinde desteklenmesi ise bunun bir nevi tamiri. Mimar Sinan'ı sadece belgesel ve resim sergilerinin ülkeleri gezmesiyle bırakmamalı. UIA'nın her üç yılda bir düzenlediği Dünya Mimarlık Kongrelerinde yeteri kadar tanıtılması gerekiyor. Ülkemizde İstanbul'da 2005'te yapılan Kongrede ev sahipliğimizde, hem de Sinan'ın şehrinde maalesef tanıtılamadı. 2008 Torino'da da sanırım yine tanıtılamadı. Bu itibarla 2011'de Tokyo'da yapılacak olan Kongre için şimdiden hazırlıklara başlamak ve Sinan'ı en iyi biçimde tanıtmak gerekiyor. Ayrıca biennallerde ve benzeri uluslararası alanlarda da Sinan'a yeterli alan ve zamanı ayırmak da boynumuzun borcu. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!