Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulaşımda En Büyük Ödenek Yol Yapımına

Kamu yatırımlarında önümüzdeki yıl en büyük ödenek tahsisini alan ulaştırma sektörünün, kuruluşlar bazında yatırım ödenekleri de belirlendi.

Ticaret



b>Kamu yatırımlarında önümüzdeki yıl en büyük ödenek tahsisini alan ulaştırma sektörünün, kuruluşlar bazında yatırım ödenekleri de belirlendi.

Ulaştırma sektöründe en büyük yatırım ödeneği, sektörün yol yapım projelerinin en büyük yatırımcı kuruluşu olan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

Karayolları, önümüzdeki yıl 780 trilyon lirası yol yatırımları, 484 trilyon lirası otoyol yatırımlarında kullanılmak üzere, toplam 1 katrilyon 264 trilyon liralık yatırım ödeneği tahsisi aldı.

Karayolları’na verilen yatırımın ulaştırma sektörü yatırım ödeneği toplamındaki payı yüzde 40.7 olarak belirlendi.

Geçen yıl da Karayolları, yatırımları için ulaştırma sektörüne ayrılan ödeneklerden yüzde 40.5’lik pay almıştı.

Böylece bu yıl karayolları yatırımlarının sektör içindeki payı aynı seviyede gerçekleşmiş oldu.

Karayollarına tahsis edilen ödeneğin önemli bir bölümü, bölünmüş yolların yapımı ve devam eden yolların yapımında harcanacak.

Ulaştırma sektöründe 2004 yılı yatırım ödeneklerinden aldığı payda büyük artış olan TCDD Genel Müdürlüğü’ne de, 583 trilyon liralık yatırım ödeneği tahsis edildi.

Bütçeden ulaştırma kaleminde ikinci büyük ödenek tahsisini alan TCDD Genel Müdürlüğü, böylece ulaştırma sektörü toplam yatırımları içeriside yüzde 18.3 oranında pay almış oldu.

TCDD Genel Müdürlüğüne geçen yıl ise 236 trilyon lira ödenek tahsis edilmiş, bu ödenekle ulaştırma sektörü içindeki payı ise yüzde 7.8 oranında gerçekleşmişti.

Önümüzdeki yıl ayrıca DLH İnşaatı Genel Müdürlüğüne 238 trilyon, DHMİ Genel Müdürlüğüne ise 175 trrilyon liralık yatırım ödeneği tahsis edildi. Bu arada 2004 yılında kamu yatırımlarından 3 katrilyon 105 trilyon 546 milyar liralık ödenek alan ulaştırma sektöründe yapılacak yatırımların 1 katrilyon 711 trilyon lirası bütçeden, 1 katrilyon 215 trilyon lirası KİT’lerin öz kaynaklarından, 149 trilyon lirası özelleştirme kapsamına alınan kuruluşlardan, 30 trilyon lirası da döner sermayeli kuruluşlar kaynaklarından finanse edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulasimda-en-buyuk-odenek-yol-yapimina_7499.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!