Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uzungöl’den Sonra Van Gölü’ne de Duvar

Van Gölü’nün Gevaş ilçesi yakınlarındaki kumsalı, duble yol yapımı yüzünden kullanılamaz hale geldi. Akdamar Adası’nın hemen karşısında yapılan duble yol çalışmasında gölün 400 metrelik kıyısına, 3 metre yüksekliğinde beton duvar örülürken büyük kısmı kamu kuruluşlarınca işgal edilen kıyıların kalan kısmının da bu şekilde tahrip edilmesine

Milliyet Gazetesi
Uzungöl’den Sonra Van Gölü’ne de Duvar

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün Gevaş ilçesi yakınlarındaki kumsalı, duble yol yapımı yüzünden kullanılamaz hale geldi. Akdamar Adası’nın hemen karşısında yapılan duble yol çalışmasında gölün 400 metrelik kıyısına, 3 metre yüksekliğinde beton duvar örülürken büyük kısmı kamu kuruluşlarınca işgal edilen kıyıların kalan kısmının da bu şekilde tahrip edilmesine çevreciler büyük tepki gösterdi.

Gölün eko sisteminin dünyada örneğinin olmadığını söyleyen Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı ve Van YYÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Van Gölü’nün kıyı çizgisinin belirlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Karayolları  yetkilileri ise, çalışmaların  kanuna uygun olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uzungolden-sonra-van-golune-de-duvar_73581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!