Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Venedikli Ressamların "Sırrı"

İtalya'da bulunan Ulusal Sanat Galerisi'nin deneyimli uzmanlarından Barbara Berrie, elektron mikroskobuyla yapılan incelemeler sonucu, Venedikli ressamların bir çoğunun tablolarında kullandıkları boyalara, toz haline getirilmiş cam parçacıkları kattığını ortaya çıkardı.

Hürriyet
Venedikli Ressamların "Sırrı"

br/> İtalya'da bulunan Ulusal Sanat Galerisi'nin deneyimli uzmanlarından Barbara Berrie, elektron mikroskobuyla yapılan incelemeler sonucu, Venedikli ressamların bir çoğunun tablolarında kullandıkları boyalara, toz haline getirilmiş cam parçacıkları kattığını ortaya çıkardı. Aralarında, ünlü ressam Tintoretto'nun da bulunduğu Venedikli ressamlar, bu cam parçacıklarını tablolarındaki renkleri daha canlı ve çekici hale getirdiği için tercih ediyordu.


Berrie, Lotto'nun "İsa'nın Doğuşu" adlı tablosunda, Aziz Joseph'in turuncu renkli giysisinde ve Azize Catherine adlı tablosunda da Catherine'in giydiği kırmızı elbisede küçük cam parçaları tespit edildiğini söyledi.

(Lotto'nun tablosundaki Azize Catherine, elbisesinin parlak kırmızı rengini, büyük ölçüde boyanın içindeki cam parçacıklarına borçlu.)

http://www.yapi.com.tr/haberler/venedikli-ressamlarin-sirri_32998.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!