Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Yabancıların Alanya Sevdası Nereden Geliyor?

Son yıllarda turizimdeki başarısından olduğu kadar, yabancılara mülk satışında da adından söz ettiren Alanya’da her geçen gün yeni bir emlak ofisi açılıyor. Hatta emlak ofislerinin sayısı o kadar çok arttı ki ALEKOD adında Alanya Emlak Komisyonu Derneği bile kuruldu. Alanya’yı mülk alımı için en çok tercih edenler arasında Almanlar,

Emlak Times
Yabancıların Alanya Sevdası Nereden Geliyor?

on yıllarda turizimdeki başarısından olduğu kadar, yabancılara mülk satışında da adından söz ettiren Alanya’da her geçen gün yeni bir emlak ofisi açılıyor. Hatta emlak ofislerinin sayısı o kadar çok arttı  ki ALEKOD adında  Alanya Emlak Komisyonu Derneği bile kuruldu.

Her apartmanda Avrupalı bir aile ile karşılaşmak mümkün

Alanya’yı  mülk alımı için en çok tercih edenler arasında Almanlar,  Finlandalılar ve  son dönemde İngilizler bulunuyor. Bu güzel gelişmeler  karşısında  insanın aklına ister istemez şu soru geliyor: "Neden Alanya?"

İşte bu nedenleri sayabilmek için Alanya’yı  birden fazla yönüyle ele almak durumundayız.

1- Alanya’nın doğal güzellikleri; denizi, plajı, havası, güneşi ve tarihsel dokusu...

2- Sosyal olanakları; alışveriş merkezleri , sinemaları, yeni açılan Belediye Konservatuarı , her yıl yapılan uluslar arası kültür ve sanat festivalleri  ve muhteşem  Alanya geceleri...

3- Ekonomik nedenler;  Alanya’daki  gayrimenkul  fiyatlarının  Avrupa Birliği  üyesi ülkelere kıyasla göreceli olarak düşük olması.

4- Yabancı ülkelerdeki sıcak paramaliyetinin yüksek olması. Ama buna karşın kredi olanaklarının çok ucuz ve alınmasının kolay olması.

Öte yandan, yurt dışında yatırımcı parasını bankada beklettiği zaman yüksek oranda vergi ödüyor. Bu vergiyi ödemek yerine Alanya’da mülk almak daha mantıklı olmakta. Kendi ülkelerinde ellerindeki parayla mülk alamıyorlar. Kısacası Avrupa’daki vergi sistemi, küçük birikimleri olan insanları Alanya gibi yerlerde gayrimenkul almaya itiyor. Son olarak emlak sektöründeki hızlı yükseliş yabancı yatırımcıların iştahını da  kabartıyor. Bunlarda toplu alım ya da inşaat yapmak şeklinde gerçekleşiyor.

Kredi konusuna gelince. Bir yabancı, ülkesindeki herhangi bir bankaya gittiği zaman 50-100 bin Euro’yu yarım saatte alabiliyor.

Peki Avrupalılar en çok Alanya’da ne tür mülkleri tercih ediyor?

Tercih listesinin birinci sırasında konut yer alıyor. Yani en çok daire son­ra da villa tercih ediliyor. Arsa tercihi ise yapılan istatistiklere göre üçüncü sırada yer almakta. Yatırım amaçlı taleplerde ise konut imarlı arsalar birinci sırada yer alıyor.

İşte tüm bu yönleriye Alanya  Avrupalılar tarafından tercih ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yabancilarin-alanya-sevdasi-nereden-geliyor_73614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!