Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yamula Barajı İnşaatında Hedefler Tutacak

Yamula Barajı'nin gövde inşaatının yüzde 50 oranında tamamlandığı, ve barajın planlanan sürede bitirilerek, en geç 2004 yılı sonbaharında elektrik üre

Dünya Online/17.07.2002



amula Barajı'nin gövde inşaatının yüzde 50 oranında tamamlandığı, ve barajın planlanan sürede bitirilerek, en geç 2004 yılı sonbaharında elektrik üretimine başlayacağı bildirildi.
Kayseri Elektrik Üretim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Projesi'nde baraj gövdesi inşaat çalışmalarının yaz sezonu ile birlikte canlandığını, 115 metrelik gövde yüksekliğinin 65 metreye ulaştığını söyledi. Yıldız, barajın en geç 2004 yılı sonunda elektrik üretimine başlayacağını kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Şirketimiz projeyi yap-işlet-devret modeline göre gerçekleştirecek. Proje için sağlanan 185 milyon dolarlık kredinin önünde hiçbir engel kalmadı. Yaklaşık 50 milyon dolara ihale edilen baraj inşaatı 2004 yılı başında tamamlanmış olacak ve ardından santral kurulacak. Barajda su tutma süreci başlatılabilir. Ancak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kamulaştırma sorununu çözemediği için henüz bunu yapamıyoruz."

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yamula-baraji-insaatinda-hedefler-tutacak_1025.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!