Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yap-İşlet-Devret'te DSİ Garantör Olacak

Dün, Adana'da Müteahhitler Birliği'nde gazetecilerle bir araya gelen Bakan Eroğlu, yeni kanunla büyük köprü, viyadük, sulama tesisleri, tren istasyonları, limanlar, rıhtımlar, kompleksler, milli parklar, istasyonlardaki işletmelerin yapımlarının da kapsama alındığını söyledi. Eroğlu, "Katkı payı da getirildi. Eski kanunda bu yoktu. Yapacaksınız

Referans Gazetesi



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, yap-işlet-devret modelinin kapsamını genişleten kanun tasarısının 4 maddesinin kabul edildiğini belirterek, "Yap-işlet-devret modelinde artık Devlet Su İşleri (DSİ) garantör olacak" dedi.

Dün, Adana'da Müteahhitler Birliği'nde gazetecilerle bir araya gelen Bakan Eroğlu, yeni kanunla büyük köprü, viyadük, sulama tesisleri, tren istasyonları, limanlar, rıhtımlar, kompleksler, milli parklar, istasyonlardaki işletmelerin yapımlarının da kapsama alındığını söyledi. Eroğlu, "Katkı payı da getirildi. Eski kanunda bu yoktu. Yapacaksınız işleteceksiniz belli süre sonra devrediyordunuz. Bu işte bize kim garanti olacak? diyorlardı. Şimdi DSİ garantör oluyor" dedi.

Demirde müjde verebiliriz

Bakan Eroğlu, müteahhitlere "Demire zam geldi ne olacak halimiz?" sorusunu kendisi sorup cevaplayarak, "Gözlerinizden bunu soracağınızı anladım. Bakanlar Kurulu'nda bunu tartıştık. Kanun çıkarıp, bir şeyler vermek istiyoruz. TOKİ ve diğer kurumlar açısından bize gelen işlerin durma noktasına gelindiği bildirildi. Bu konuda bir müjde olabilir" diye konuştu.

Eroğlu, işadamlarının tesis yapılacak bölgede tarihi eserin olması nedeniyle sıkıntı yaşandığını hatırlatması üzerine de, bu konuda hükümet olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yap-islet-devrette-dsi-garantor-olacak_61713.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!