Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Heykel Özürlü Bir Kent

yapi.com.tr'den UIA İzlenimleri

yapi.com.tr'den UIA İzlenimleri

yapi.com.tr/Zehra Tonbul



br/> www.yapi.com.tr, XXII. UIA Mimarlık Kongresi'nde, etkin katılımda bulunduğu kadar, kamuda yankıları geniş yer bulan önemli bir etkinlik de gerçekleştirdi. UIA Haber Dosyası'nda, hem www.yapi.com.tr'nin editöryal kadrosunun, hem de etkinliklere katılan mimarlık öğrencilerinin, kongredeki konuşmalar ve oturumlar ile ilgili yorumlarını ve izlenimlerini bulabilirsiniz.

Kongre, anahtar konuşmacıları ile olduğu kadar, 4 gün boyunca süren oturumlardaki kimi zaman gerginliğe varan tartışmaları ve önemli görüş alışverişleri ile etkin bir platformdu. Bunlara örnek olarak, İsrail'de inşa edilen duvarla ilgili olarak yapılan tartışmaları "UIA'da Gergin bir Oturum ve Bir Barışçı Öneri" adlı haberde bulabilirsiniz. Diğer önemli bir oturum izlenimini ise, Iraklı mimarın yardım çağrısını yansıtan "Iraklı Mimardan UIA'da, Irak'a Yardım Çağrısı" adlı haberden okuyabilirsiniz.

www.yapi.com.tr'nin kongrenin paralel etkinliği olarak düzenlediği "İstanbul'un Görünmez Merkezi Tarlabaşı" konulu kent buluşması ise, katılımcılardan ve basından büyük ilgi gördü. Bir kent problemi, toplumun her kesiminden temsilcilerle tartışıldı; ortak bir duygu, düşünce ve tepki oluştu.Bu buluşmanın yansımalarını bulacağınız haber dosyasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

XXII. UIA Kongresi, mimarlığın sosyal sorumluluklarının ortak vurgusu ile ön plana çıktı. Michael Sorkin'in "Zero-Sum World-Sıfır Toplamlı Dünya" eleştirisinden, Moshe Safdie'nin "mimari etik" tanımlamalarına, Peter Eisenman'ın yeni mimari paradigma arayışından, Sumet Jumsai'nin "Asya Etik Şehirciliği"ne kadar, anahtar konuşmacıların çoğunda, sosyal, ekonomik ve politik durum ve gelecek sorgusu hakimdi.

Katılımcılar da en çok sosyal sorgulara değer vererek, bu konuşmalara ilgi gösterdiler; belleklerinde yer edenler, UIA'nın son konuşmasının(Moshie Safdie) sonrasında katılımcıları yerlerinde bırakan yine bu düşünceler oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-com-trden-uia-izlenimleri_30232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!