Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İspanyol Mimardan 1 Milyar...

Yedikule'ye de Milyar Dolarlık Arap Yatırımı

İstanbul'un Levent semtinden sonra ikinci büyük Arap yatırımı Yedikule'de olacak. Abu Dabi'li bir grup yatırımcı, eski gazhane bölgesinde 1 milyar dolarlık anıt mimari eser için hazırlık yapıyor.

Akşam Gazetesi



stanbul'un Levent semtinden sonra ikinci büyük Arap yatırımı Yedikule'de olacak. Abu Dabi'li bir grup yatırımcı, eski gazhane bölgesinde 1 milyar dolarlık anıt mimari eser için hazırlık yapıyor. Projenin hayata geçirilmesinde, İspanya'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla adını duyuran İspanyol Mimar Jose Maria Thomas Llavador'un başrol oynayacağı belirtildi.

'Heyecan Verici Proje'
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mimar Llavador'un talebi üzerine bir görüşme yaptıklarını ve Yedikule üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Topbaş, 'Son gelişinde İstanbul'da ciddi bir yatırım ve proje yapmak istediğini söyledi. Temmuz ayında projenin detaylarını görüşeceğiz. Kendisine 'Sizden İstanbul için heyecan verici bir proje bekliyorum' dedim ve yer gösterdik. Biz oradaki surları ve tarihi çevreyle bağdaşan proje olmasını istedik' dedi.

Sur bandındaki kulelerin etrafında yapılacak proje için Koruma Kurulu'na da bilgi verdiklerini ve projenin ihaleye çıkarılarak gerçekleştirileceğini belirten Topbaş, 'Vizyon projeleri üzerinde çalışıyoruz' diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, yatırımcılara, yap-işlet-devret formülüyle Florya'daki akvaryum alanını, deresi ıslah edilecek Kağıthane Cendere Vadisi'ni ve Kartal'ı da önerdiklerini söyledi.

Abu Dabi'den gelen yatırımcıların, helikopterle İstanbul turu yaptığı da öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yedikuleye-de-milyar-dolarlik-arap-yatirimi_46453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!