Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

'Yeni Borçlanma İmkânsız Yatırımlarda Frene Bastık'

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye'de ilk olarak büyük şirketlerin krizden etkilendiğini söyledi. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Akın, "Proje finansmanları imkânsız hale geldi. Yeni borçlanmalar ve yeni yatırımlar mümkün değil" dedi. Akın, büyük şirketlerin küçüleceğini, işten çıkarmaların gündeme geleceğini belirtti. Hamdi

Sabah Gazetesi
'Yeni Borçlanma İmkânsız Yatırımlarda Frene Bastık'

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye'de ilk olarak büyük şirketlerin krizden etkilendiğini söyledi. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Akın, "Proje finansmanları imkânsız hale geldi. Yeni borçlanmalar ve yeni yatırımlar mümkün değil" dedi. Akın, büyük şirketlerin küçüleceğini, işten çıkarmaların gündeme geleceğini belirtti. Hamdi Akın, Akfen olarak da yatırımlarda bir süre frene basacaklarını ve dinleneceklerini kaydetti.

Havaş'a erteleme

Akın şunları söyledi: "Başlamış olan otel yatırımları devam edecek ama şu anda yeni inşaat derseniz, hayır olmayacak. İki ay sonra bakarız. Enerji için de aynısı geçerli. Bunlar uzun vadeli proje finansmanının yeniden işler hale gelmesiyle alınacak kararlar. TAV önümüzdeki günlerde Letonya-Riga Havaalanı ihalesine girdikten sonra durum değerlendirmesi yapacak, Havaş'ın halka arzı ise ertelenecek." Krizin dibinin göründüğünü düşünen Akın, hükümete sektörel önlemler almasını, reel sektöre ise borçlarını yeniden yapılandırmalarını önerdi. Akın, "Kriz fırsata çevrilebilir: Türkiye'deki bankalar bu borçları yeniden yapılandırma konusunda destek olabilirler yeniden finansmanda yeni bir pencere açabilirler. Bundan işadamları ve bankalar güzel paralar kazanabilir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-borclanma-imkansiz-yatirimlarda-frene-bastik_64140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!