Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Yerli Taşıyamadı Biz de Rotayı Yabancıya Çevirdik'

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de başlattığımız konut atağını Türk müteahhitler ve inşaat malzemecileri taşıyamadı" diyerek, özellikle sabit fiyatlı projeler ve inşaat malzemelerine yapılan zamlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti.

Sabah Gazetesi
'Yerli Taşıyamadı Biz de Rotayı Yabancıya Çevirdik'

nşaat sektöründe yaşanan kriz Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) yabancı finansmanı ve alıcılara yöneltti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de başlattığımız konut atağını Türk müteahhitler ve inşaat malzemecileri taşıyamadı" diyerek, özellikle sabit fiyatlı projeler ve inşaat malzemelerine yapılan zamlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti.

İngiliz ve Almanlar var
"Herkes haklı haksız zam yaptı" diyen Bayraktar, kurdaki artışla birlikte sıkıntının daha da arttığını kaydetti. Bu şartlarda yüzlerini yabancı sermayeye
döndüklerini ifade eden Bayraktar, kendilerine yabancılardan daha önce de çok sayıda teklifin geldiğini, ancak şimdiye kadar kabul etmediklerini belirtti. Bayraktar, Körfez sermayesinden pek çok teklif geldiğini söylerken "Onlar daha çok ısmarlama iş, herşey kendi istedikleri gibi olsun istiyor. Bu yüzden onlarla şu zamana kadar anlaşamadık" dedi.

Son zamanlarda Avrupa'dan çok talep geldiğine işaret eden Bayraktar, aralarında İngiliz, Alman, İtalyan ve İsveçlilerin de bulunduğu Avrupalı yatırımcıların kapılarına geldiklerini dile getirdi. Bayraktar, şöyle konuştu: "TOKİ kasasına gelecek 6 milyar YTL alacak var. Altyapımız güçlü, bunu taşıyabilecek yabancılarla çalışacağız. Örneğin, Hollandalı bir grup 145 milyon YTL'lik proje yapacak. Kendileriyle konuştuğumuzda yatırım miktarını 1 milyar YTL'ye kadar çıkarabileceklerini dile getiriyorlar. Bizim de finansman açısından tam da ihtiyaç duyduğumuz şey bu. Buradaki bin 700 konutun binini yabancılara satmayı düşünüyorlar."

Yabamcı canlandıracak
Daralan iç talebin de yabancıya satışla canlanmasını beklediklerini dile getiren Bayraktar, yine Bahçeşehir Ispartakule'de inşa edilecek 7 bin konutluk projede Türk- Alman ortaklığı Fideltus'un finansman desteği olacağının altını çizdi. Bahçeşehir'de 188 bin metrekare ticari ve 722 bin metrekare konut inşa edilmesi için Emlak Gayrimenkul nisanda ihale açmış, satış bedeli 1 milyar doları aşan ihalede en yüksek teklifi yüzde 33.8 ile Öztaş İnşaat - Fideltus ortaklığı vermişti.

'6 bin evin yarısını yabancıya satacağız'
Erdoğan Bayraktar'ın işaret ettiği Bahçeşehir'deki Öztaş İnşaat ve Fideltus ortaklığıyla inşa edilecek olan projenin pazarlamasından sorumlu olan Emlak Pazarlama'nın Genel Müdürü Mehmet Erdal, projenin yaklaşık 6 bin konutluk olacağını dile getirdi. Erdal, şöyle devam etti: "6 bin konut 24 bin kişilik potansiyel demek. Şu an piyasada bir durgunluk var, ancak bizim müşteri potansiyelimiz sağlam. Konutların hemen hemen yarısını yabancılara satmayı planlıyoruz. Yurtdışında kuracağımız ofislerde hem yabancılara da Türklere satış yapacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerli-tasiyamadi-biz-de-rotayi-yabanciya-cevirdik_46748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!