Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıl Sonunda 8.1 Milyon Dolarlık İhracat Hedefliyor

Rüzgar kulesi üretiminde General Electric, Siemens, Vestas, Alstom, Nordex ve Gamesa, Acciona gibi dünya markalarının onaylı tedarikçisi olan Gesbey, bu yıl ihracatta Brezilya pazarına odaklandı. Gesbey, bu yıl ihracatta Brezilya pazarına odaklandı. Firma, yıl sonunda 8,1 milyon dolarlık ihracat hedefliyor.

yapı.com.tr
Yıl Sonunda 8.1 Milyon Dolarlık İhracat Hedefliyor

Otomotiv yan sanayii alanındaki İspanyol ortaklarıyla birlikte 4 yıl önce enerji sektörüne giriş yapan Faik Çelik Holding, Bandırma’da hem iç pazar hem de dış pazar için rüzgar kulesi üretiyor. Dünya Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın haberine göre, Gesbey, geçtiğimiz yıllarda Brezilya, Fransa, Romanya ve Ukrayna’ya yaptığı ihracatları bu yıl da Brezilya ile sürdürüyor. Gönderimi devam eden kuleler Bandırma Limanı’ndan gemilere yüklenerek sevk ediliyor. Gesbey A.Ş. Genel Müdürü Bülent Şentürk, 2012 yılında 1,5 milyon dolar, 2013’te 8,8 milyon dolar, 2014 yılında 2,5 milyon dolar olan kule ihracatının, bu yıl sonunda 8,1 milyon dolar olmasının beklendiğini kaydetti. Şentürk, geçtiğimiz yıllarda Fransa, Romanya ve Ukrayna’ya gerçekleştirilen rüzgar kulesi ihracatının Brezilya ile yoğunluk kazandığını söyledi.


Faik Çelik Holding ve Gestamp Renewable Industries’in ortak yatırımı olan Gesbey’in General Electric, Siemens, Vestas, Alstom, Nordex ve Gamesa, Acciona gibi dünya markalarının onaylı tedarikçisi olduğunu hatırlatan Şentürk, bu yıl rüzgar türbini üreticisi Alman Senvion’u da müşteri portföyüne eklediklerini aktardı. Bülent Şentürk; “Türkiye’de bu kadar çeşitli müşteriyle çalışan tek fabrikayız” dedi. Bandırma OSB’de toplam 72 bin metrekarelik alanda 30 milyon Euro yatırımla kurulan tesisin 220 kule/ yıl kapasitesine sahip olduğunu, tesiste 120 metre yüksekliğe 3.3 MW’a kadar enerji gücüne sahip kulelerin üretildiğini ifade etti. Hedeflerinin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çelik kule ile birlikte kanatları da üretmek olduğunu vurgulayan Şentürk, Gesbey’in İSO İkinci 500 listesine bu yıl ilk kez 397. sıradan giriş yaptığını dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yil-sonunda-8-1-milyon-dolarlik-ihracat-hedefliyor_133197.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!