Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

20. Yüzyıl Mimari Mirasının Dijital Modellenmesi Konusunda Uluslararası Öğrenci Yarışması

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) ve Fransa Kültür ve İletişim Bakanlığı, ortak girişimleri olan 20. yüzyıl mimari mirası veritabanını geliştirmek üzere bir öğrenci yarışması düzenliyor. Öğrenci yarışması, 20. yüzyıl mimarlığının önde gelen yapılarının dijital ortamda modellenmesini konu alıyor. Yarışma süreci, mimari miras veritabanının web

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

20. Yüzyıl Mimari Mirasının Dijital Modellenmesi Konusunda Uluslararası Öğrenci Yarışması 20. Yüzyıl Mimari Mirasının Dijital Modellenmesi Konusunda Uluslararası Öğrenci Yarışması
TESLİM TARİHİ 1 Nisan 2010
+ Ajandama Ekle

BR>Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) ve Fransa Kültür ve İletişim Bakanlığı, ortak girişimleri olan 20. yüzyıl mimari mirası veritabanını geliştirmek üzere bir öğrenci yarışması düzenliyor. Öğrenci yarışması, 20. yüzyıl mimarlığının önde gelen yapılarının dijital ortamda modellenmesini konu alıyor. Yarışma süreci, mimari miras veritabanının web sayfası üzerinden yürütülecek.

Yarışma ulusal ve uluslararası olmak üzere iki etapta düzenlenecek. UIA Ulusal Kesimleri tarafından belirlenecek jürinin yapacağı ulusal değerlendirmenin ardından seçilecek dijital sunumlar uluslararası jüriye aktarılacak.

Büyük ödülü kazananlar ve ulusal etapta seçilen tüm projeler Eylül 2010’da gerçekleştirilecek Venedik Bienali’nde sergilenecek.

2000 yılında kurulan 20. Yüzyıl mimari mirası veritabanı, dünya üzerinde 20. Yüzyıl boyunca izlerini bırakmış olan mimarlık ürünlerinin tanıtımı ve korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Kamunun dikkatini 20. yüzyılda öne çıkan modernizme çekmek ve “modern mimarlık, tasarım ve şehir plancılığı ürünlerini belgelemek ve korumak” amacıyla 1990 yılında oluşturulan uluslararası bir kuruluş olan DOCOMOMO (DOcumentation and COnservation of Buildings, Sites and Neighborhoods of the MOdern MOvement) da bu projenin içinde yer alıyor.

Yarışmanın programı ve şartnamesi Eylül ayında açıklanacak. Bu ön duyuru, dileyen mimarlık okullarının bu yarışmayı önümüzdeki dönemdeki müfredatlarına dâhil edebilmelerini amaçlıyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/20-yuzyil-mimari-mirasinin-dijital-modellenmesi-konusunda-uluslararasi-ogrenci-yarismasi_74566.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!