Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2004 Burnham Ödüllü Yarışması-Şehir Suyolları

Burnham Ödüllü Yarışması, sponsorluğu Chicago Mimarlık Kulübü tarafından yapılan, her iki yılda bir gerçekleştirilen ve iki aşamalı yapılan bir ya

yapitr.com



b>Burnham Ödüllü Yarışması, sponsorluğu Chicago Mimarlık Kulübü tarafından yapılan, her iki yılda bir gerçekleştirilen ve iki aşamalı yapılan bir yarışmadır, kazanana Roma'daki Amerikan Merkezi'nde öğrenim görmek üzere 3 aylık bir burs verilecektir. 2004 yılı için öngörülen konu, Bridgeport ' un güneyinde şehir merkezindeki çarşıdan Chicago nehri boyunca 3 su taksisi durağı tasarımıdır.

Şehirde 2003 yılında Merkezi Bölge Planı Taslağı düşünülerek Chicago'yu gelecek yüzyıla hazırlamak tasarlandığında, Chicago Nehri, yerleşim ve ticaret yeri olarak gelişecek yer olacak özellikte göze çarpmıştır. Şehirdeki sorumlu birimler, halen şehir merkezinin kuzey ve güneyinde nehir yakınındaki yerleşim birimlerinin sahipleri ile nehir boyunca devam eden yaya geçitlerinin geliştirilmesini koordine etmektedir. Chicago'da, nehir 150 yıl önce de bu halindeydi, şehrin geleceği hakkındaki vizyonel düşünce için araştırma ve fırsat vardı. Bu, mimarlar için yıllardır şehir merkezine doğru sinsi bir endüstriyel ilerlemenin sürdüğü ve zehirli atık çöplüklerinin olduğu Chicago'da şehir su yolları için neler yapılabileceğini tanımlamak ve hayal etmek için önemli bir fırsattır.

Chicago Nehri Sistemindeki 150 milin üzerindeki mesafe, Kuzey kıyısını Calumet yakasının güneyindeki varoşlara bağlanmaktadır ki, Şehir Suyolları Yarışması, şehrin kendisi ile kenar mahallelerine kadar genişleyen bir bilgi ağı ulaştırmayı tasarlamakta ve başlangıç bölgesi olarak 3 orijinal yerleşim yeri üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu 3 bölge, Chicago Nehri'nin Michigan Gölü ile birleştiği nehir ağzını kapsamaktadır : Şehir merkezine doğru uzayan nehrin güney kolu, Chicago'nun güneybatısına uzanan Sıhhi ve Gemi Kanalı ve bu istikametteki şehir alanı. Teklif, bu 3 alanı ayrı ayrı ele alarak yeniden aktif hale getirmeli, yeniden geliştirmeli ve yeniden ıslah etmelidir.

Her alan için temel program, su taksi istasyonlarıdır. Teklif edilecek olan su taksi sistemi, yarışmadaki alandan daha kapsamlı olmalıdır, bu aradaki birçok taksi istasyonu ile Joliet' ten olabildiğince uzağa, eninde sonunda Chicago şehir merkezinden bağlantıyı koparacak şekilde olacaktır. Her taksi istasyonunun, sayısı artırılmış tren ve/veya otobüs istikametleri vasıtasıyla ilişkilendirilmiş uzaktakilere bitişik ve bağlantılı olarak tasarlanması umulmaktadır. Bu yarışma, 3 su taksisi istasyonu ya da "Nehir Ulaşım istasyonları" ile ilgilenmektedir.

Her istasyon için özel komşuluk farklılıkları için bir ek program seçilmiştir. Bazı program elemanlarının çalışma şekilleri birbiriyle örtüşebilir. Örneğin, Nehir İstasyonu 2'de, bilet gişesi hem su taksisi ve hem de küçük bir tiyatroya hizmet sunabilir.

1.Aşama Süresi: 30 Nisan 2004
2. Aşama Süresi: 11 Haziran 2004
2.aşama jüri başkanı ve ana tema konuşmacıları: Jesse Reiser and Nanako Umemoto, Reiser + Umemoto RUR Architecture

Yarışma hakkında daha ayrıntılı bilgi için: "tıklayınız"

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2004-burnham-odullu-yarismasi-sehir-suyollari_10840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!