Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

4. Çevre Haberleri Yarışması

WWF Türkiye / Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda 4. Çevre Haberleri Yarışması düzenlendi. Türki

NTV-MSNBC



b>WWF Türkiye / Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda 4. Çevre Haberleri Yarışması düzenlendi.
Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nergis Yazgan, dernek merkezinde yaptığı basın toplantısında, yarışmanın, çevre sorunları konusunda bilinç ve duyarlılık yaratılmasına katkı sağlayan haberlerin özendirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Bu yıl 4. kez düzenlenen yarışmanın “Gazete Haber”, “Dergi Haber”, “Radyo Haber” ve “TV Haber” olmak üzere 4 kategoride yapılacağını belirten Yazgan, yarışmaya, adayların 15 Mayıs 2001-15 Mayıs 2002 tarihleri arasında yayımlanmış haberleriyle katılabileceklerini söyledi.

ÖDÜLLER 1 KASIM’DA VERİLECEK
Yarışmaya son katılma tarihinin 2 Eylül 2002 olduğunu ifade eden Yazgan, kazananlara ödüllerinin 1 Kasım 2002 tarihinde verileceğini kaydetti.
Yazgan, yarışmada her dalda en başarılı bulunan haberin sahibinin dizüstü bilgisayarla ödüllendirileceğini, yarışmaya katılmak isteyen gazetecilerin Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

JOHANNESBURG ZİRVESİ
Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği/WWF Türkiye Genel Müdürü Tansu Gürpınar da, 26 Ağustos 2002 tarihinde Johannesburg’da başlayacak Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nin, doğanın korunması açısından önemi üzerinde durdu.
Gürpınar, bu zirvenin Rio Zirvesi’nin bir devamı niteliğinde olduğunu ve Rio artı 10 olarak adlandırıldığını belirterek, burada özellikle iklim değişikliği ve karbondioksit emisyonu konusunda kararların alınmasını beklediklerini söyledi.

YAĞIŞLAR VE SERA ETKİSİ
Avrupa ülkelerinde yaşanan seller ve Türkiye’de Ağustos ayında görülen aşırı yağışlar, geçen yıl yaşanan kuraklığa da dikkati çeken Gürpınar, bunun karbondioksit emisyonunun artmasının yarattığı sera etkisinden kaynaklandığını, bu nedenle zirvede alınacak kararların önem taşıdığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/4-cevre-haberleri-yarismasi_1553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!