Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

8. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Sahiplerini Buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 8. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”, dün (10 Kasım 2010) tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen törende sahiplerini buldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve artık geleneksel hale gelen programa bu yıl başvuran 36 eserden

izmir.bel.tr
8. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Sahiplerini Buldu


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 8. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”, dün (10 Kasım 2010) tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen törende sahiplerini buldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve artık geleneksel hale gelen programa bu yıl başvuran 36 eserden 16’sı ödüle değer görüldü.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kent yaşamına kazandırılan ve 2008 yılı Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nü kazanan tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, jüri üyeleri, adaylar ve çok sayıda davetli katıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, 8 yıldır sürdürülen yarışmanın İzmir’in 9 bin yıla yakın insanlık tarihinin değerli objelerini korumak adına çok önemli bir işlevi olduğunu söyledi. “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ne katılımın giderek arttığına dikkat çeken Kocaoğlu, “Yarışmayı bizimle birlikte İzmirli hemşerilerimiz de sahiplendikçe, koruyup genişlettikçe, birbirimizi motive ediyor ve destekliyoruz. İzmir’in geleceğini katılımcı bir yönetim anlayışı ile yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversitelerle birlikte belirliyoruz. Amacımız, bu kenti hak ettiği yere getirmek, kalkındırmak ve insanların yaşam standartları ile gelir düzeylerini artırmaktır” dedi. Kazanmak kadar bu yarışmaya katılmanın da önemli olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, “Tarihe saygı yürüyüşümüze destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise yarışmayı, İzmir’in başka bir açıdan parladığı bir ışık olarak gördüğünü belirtti.

Yılmaz, yarışmaya yoğun katılımın olmasının yanı sıra birçok başlıkta ödül verilmesinin de mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Kocaoğlu, ‘Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım Ödülü’ne değer bulunan Ege Üniversitesi Balkanlar ve Anadolu Giysileri Müzesi adına ödülü Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a takdim etti.

‘Kentli İzmirli’ dalında Foça Kozbeyli’deki ‘Mustafa Kutlu Evi’ ile ödül almaya hak kazanan Mustafa Kutlu’ya da ödülünü Başkan Aziz Kocaoğlu verdi.

‘Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü’nü alan Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ise, ‘Öğrenci Gözüyle Metropolis’ başlıklı sergilerinde yer alan bir fotoğrafı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na armağan ettiler.

“Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ni kazanan kişi ve kuruluşlar şöyle sıralanıyor:

Kentli İzmirli Ödülü   

Mustafa KUTLU Evi (Kozbeyli,Foça)
Şakir YALAVAÇ Dibek Kahvehanesi (Kozbeyli,Foça)
Muzaffer HEPAKSOY Evi (Bayraklı)
Nilgün DURUALP Evi (Bayraklı)
Esma Livia Dino DEYER Evi (Buca)

Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım Ödülü

E.Ü. Balkanlar ve Anadolu Giysileri Müzesi (Bornova)

Emek Ödülü       

Durmuş TÜRKMENLİ - Taş Ustası (Foça’daki taş işçiliği uygulamaları ile) 
Nihat BAZ -  Ahşap Ustası (Halil Rıfat Paşa Köşkü ahşap işçiliği ile)

Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü

Birol ÜZMEZ - “Kortejo Aile Evleri” Belgesel Fotoğraf Projesi
Kent Gözlemcileri  - “Basmane Günleri” etkinlikleri
Karşıyaka Karşıyaka Kent Kültür ve Sanat Dergisi
Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi - “Öğrenci Gözüyle Metropolis” Fotoğraf Sergisi
Konak Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu  “Konak Basmane Çevresindeki Tarihi Mekânlar” Öğrenci Çalışması
Yöneliş Koleji Kent Karıncaları - “Geçmişten Günümüze Levantenler” Projesi
Yaratıcı Çocuklar Derneği - “Tarihi Yaşıyorum” Projesi
Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi - “Tarihe Dokunan Eller” Projesi

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/8-tarihe-saygi-yerel-koruma-odulleri-sahiplerini-buldu_83747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!