Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

A24 Design Studio ABD'de Fuar Standı Tasarım Ödülü Kazandı

A24 Design Studio, ABD’de yayımlanan Exhibitor Magazine’in düzenlediği 22. Fuar Standı Tasarım Ödülleri Yarışması’nda “Özel Başarı Ödülü” kazandı. Firma, Yapı İstanbul 2007 fuarında Seranit için tasarladığı 384m2lik stand ile bu ödülün sahibi oldu.

yapi.com.tr
2 A24 Design Studio ABD'de Fuar Standı Tasarım Ödülü Kazandı

A24 Design Studio, ABD’de yayımlanan Exhibitor Magazine’in düzenlediği 22. Fuar Standı Tasarım Ödülleri Yarışması’nda 'Özel Başarı Ödülü' kazandı.

1986’dan beri düzenlenmekte olan yarışma, her yıl dünyanın en iyi fuar stand tasarımlarını ödüllendiriyor. 2008 yılı organizasyonunda, 140’ı ABD’den, 35’i ise Almanya, Avustralya, Tayland, Macaristan gibi 12 farklı ülkeden toplam 175 proje yarıştı. Yarışmaya Türkiye’den katılan A24 Design Studio ise, Yapı İstanbul 2007 fuarında Seranit için tasarladığı 382 metrekarelik stand ile 'Özel Başarı Ödülü'nün sahibi oldu.



A24 Design Studio, standı tasarlarken granit ürünlerin modernliğine ve sürekliliğine vurgu yapan “Geleceği Kaplıyoruz” sloganından yola çıktı. Bu tema üzerinde yapılan beyin fırtınası sonucunda, zaman, gelecek, sonsuzluk, modernlik, süreklilik, geleceğe gitmek, zaman tüneli gibi kavramlara varıldı. Bu soyut konseptler üç boyutlu hale getirilirken, üç temel tasarım elemanı kullanıldı: Bunlardan ilki, sonsuzluk sembolünün (¥) bir yorumu olarak belirlendi ve yer ile duvarlardaki grafiklerde kullanıldı. İkinci tasarım elemanı, canlı mekanların asimetrik ölçülerle birbirini tekrar eden kavisli duvarlarla ayrılmasıydı. Bu duvarların oluşturduğu koridorun, stand içinde geleceğe uzanan bir zaman tüneli oluşturması amaçlanırken, standın ana kabuğunun sağa doğru eğimli formu ile de geleceğe doğru, süreklilik hissini kuvvetlendirmesi sağlandı.



Uluslararası yarışmanın jürisi, dünyaca tanınan tasarımcılardan oluşuyordu:
Jonathan Alger (kurucu ortak, C&G Partners LLC, New York), Michael Beirut (ortak, Pentagram, New York) Chris Calori (Başkan, Calori & Vanden-Eynden/Design Consultants, New York), Peter Dixon (kıdemli ortak, kreatif direktör, Lippincott Mercer, New York), Ron Pompei (kurucu ortak, kreatif direktör, Pompei A.D., New York), Kevin Szell (ortak ve tasarım direktörü, The Moderns, New York)



A24 Design Studio, “İzleyiciye İlham Veren Atmosferler Yaratmak” misyonuyla 2004 yılında İstanbul’da üç kardeş (Nalan, Nilgün ve Alptekin Başkır) tarafından kuruldu. Bugüne kadar fuar, perakende, ofis ve etkinlik tasarımı konularında Türkiye’nin önde gelen firmaları için hem yurtiçinde hem de yurtdışında (ABD, İtalya, Fransa, Rusya, Almanya, İngiltere, Dubai v.b.) çalışmalar yürüten ofis, uluslararası ve çok yönlü bir tasarım stüdyosu olma yolunda ilerlemekte.

A24 Design Studio’nun ödüllü projesi ABD’de yayımlanan Exhibitor Magazine’in Mayıs 2008 sayısında yayınlandı. Tasarım bu linkten de görülebilir.




http://www.yapi.com.tr/yarismalar/a24-design-studio-abdde-fuar-standi-tasarim-odulu-kazandi_62258.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Tasar1m ve Konsept tam anlamiyla uzman bir kadro tarafindan gerçeklestirilmis.. tebrik ederim. 3d arts-Tasarimci YANITLA
  • Günümüz tasarım ve üretim olanakları başarıyla kullanılarak işlevsel ve özgün bir sonuca varılmıştır. Tebrik ediyoruz ve yeni başarılar diliyoruz. Sibel-Ümit Coşkun (y.mimar) YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!