Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AIA Altın Madalyası'nın 66'ıncı Sahibi Amerikalı Mimar Peter Bohlin

Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) Yönetim Kurulu, Bohlin Cywinski Jackson mimarlık bürosunun kurucusu Peter Bohlin'i 2010 AIA Altın Madalyası ile onurlandırdı. Amerika genelinde beş ayrı ofisi bulunan Bohlin, bağlamsalcı malzeme kullanımı ile tanınan bir isim.

bustler.net
AIA Altın Madalyası'nın 66'ıncı Sahibi Amerikalı Mimar Peter Bohlin

Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) Yönetim Kurulu, Bohlin Cywinski Jackson mimarlık bürosunun kurucusu Peter Bohlin’i 2010 AIA Altın Madalyası ile onurlandırdı. Amerika genelinde beş ayrı ofisi bulunan Bohlin, bağlamsalcı malzeme kullanımı ile tanınan bir isim.

AIA tarafından her sene verilen AIA Altın Madalyası, mimarlık disiplininden bir kişinin layık görülebileceği en yüksek takdirlerden biri olarak gösteriliyor. Yaşam boyu işleri ile mimarlık üretimi ve kuramı üzerinde uzun soluklu etki bırakmayı başarabilmiş isimlere verilen madalya, AIA’in Miami’de gerçekleştirilecek 2010 Ulusal Konferansı sırasında düzenlencek bir tören ile Bohlin’e takdim edilecek.



"Hepimiz mimarlığa inanıyoruz"

Ödül hakkında duygularını paylaşan Bohlin, şunları aktardı: “Hepimiz mimarlığa inanıyoruz. Mimarlık büyük ölçüde bizim hayatımız. Atletler gibi biz de zorlu bir çalışmanın işimizi kolay gösterebileceğini biliyoruz ve sürekli olarak bunu başarmakla uğraşıyoruz.”

Uzun kariyeri boyunca kırsal evler ve doğa merkezleri tasarladığı kadar gösterişli kentsel yapılar da ortaya koyan Bohlin’in başarısının anahtarı, bağlamsalcı malzeme kullanımı olarak gösteriliyor. Bohlin’in işleri “yalnızca bir peyzaja oturmayan, peyzajın parçası olan ve doğa deneyimini kucaklayan” üretimler olarak tanımlanıyor. AIA tarafından yapılan açıklama Bohlin hakkında şunlara yer veriliyor:



“Bohlin’in işleri, yalnızca kendine hizmet eden tekil bir mimarlık edimi olarak karakterize olmuyor. Onun projeleri, büyük kentler, yerleşmeler ve yapıların, tasarımcılar tarafından bulundukları ‘yer’in hikayesini genişletmek üzere ortaya konulduklarını ve bunu işbirlikçi, bağlamsalcı bir yol üzerinden gerçekleştiğini gösteriyor.”

Ofisi Bohlin Cywinski Jackson 1994 yılında AIA Firma Ödülü’nü kazanan, projeleri ile ise bu güne kadar 14 ulusal AIA ödülünün sahibi olan Bohlin, AIA Altın Madalyası’nın 66’ıncı kazananı oldu. Bohlin’in katıldığı “kervan”da Thomas Jefferson (1993), Frank Lloyd Wright (1949), Louis Sullivan (1944), Le Corbusier (1961), Louis Kahn (1971), I.M. Pei (1979), Frank Gehry (1999) ve Renzo Piano (2008) gibi isimler bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/aia-altin-madalyasinin-66inci-sahibi-amerikali-mimar-peter-bohlin_74937.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!