Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AIDS Memorial Yarışması Sonuçlandı

San Francisco Golden Gate Park'ta yer alan AIDS Memorial Grove’da "AIDS'i Anımsama" üzerine açılan anıt yarışması sonuçlandı.

yapi.com.tr/Deniz TÜRKERİ
AIDS Memorial Yarışması Sonuçlandı

an Francisco Golden Gate Park'ta yer alan AIDS Memorial Grove’da "AIDS'i Anımsama" üzerine açılan anıt yarışması sonuçlandı. 200 tasarımın katıldığı yarışmayı, New York’lu ünlü mimarlar Janette Kim ve Chloe Town’dan oluşan ekip kazandı. Yarışmada, yapılacak anıtın, ziyaretçilere görsel ve kutsal bir deneyim yaşatması yanında, moral verici, umutlandırıcı ve anımsatıcı olması da istenmişti.

Janette Kim ve Chloe Town’un tasarımı, koruluk alanın ıslak ve gür yapısında bir sarsıntı yaratmayı amaçlıyor. Proje, AIDS’in yarattığı yıkımı, peyzajda “orman yangını” teması ile ifade ediyor. Bunun için var olan korunun bir bölümünün yakılarak, yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki kömür çubuklarla çizgisel olarak doldurulmasını öngörüyor.





Tasarım, aynı zamanda, ziyaretçilerin, yakılmış ahşap malzemeli oluşan bir platformdan ve koru içerisinde ki banketlerden projeyi algılayabilmelerini de sağlıyor. Yine yanmış ahşaptan yapılmış çeşitli platformlar dinlenme mekanları yaratıyor. Uçlarında ayna bulunan çubukların güneş ışığını yansıtarak AIDS’te kaybedilenleri anımsatması amaçlanıyor. Kim ve Town’un bu tasarımında, ormanın yanmış bölümünün sadece bir kaybediş metaforu olmasının ötesinde, peyzajda, yanmış zeminin yenilenmesi ile, bir yeniden doğuş sürecinin deneyimlenmesi amaçlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/aids-memorial-yarismasi-sonuclandi_27039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!