Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Alışveriş Merkezleri ve Mağazalar Yılbaşı Tasarım Yarışması”

BMD, En Şık Yılbaşı Vitrinini ve En Güzel Mağazayı Seçecek Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) alışveriş merkezleri ve mağazaların, yeni yıla

yapitr/Deniz TÜRKERİ



b>BMD, En Şık Yılbaşı Vitrinini ve En Güzel Mağazayı Seçecek

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) alışveriş merkezleri ve mağazaların, yeni yıla yönelik olarak yaptıkları vitrin, iç mekan ve dış mekan düzenlemeleriyle bunları gerçekleştiren tasarımcıların ödüllendirilmesi amacıyla “Alışveriş Merkezleri ve Mağazalar Yılbaşı Tasarım Yarışması” düzenliyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, alışveriş merkezlerinin tüm Türkiye’den, mağazaların ise yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir illerinden aday gösterilebileceği bildirildi.

Konunun “Yılbaşı tasarımı” olarak belirlendiği yarışmaya BMD üyelerinin yanı sıra BMD üyesi olmayan firmalar da katılabilecekler.

Yarışmaya katılan alışveriş merkezleri ve mağazalar, tasarımlarının kamera çekimi ve fotoğraflarının yer aldığı bir adet CD’yi BMD’ye teslim edecekler. CD içinde, alışveriş merkezi veya mağazanın iç mekan, dış cephe ve vitrin tasarımını gösteren toplam 3 dakikalık bir çekim ve en fazla 10 adet fotoğraf yer alabilecek. Bu CD’ler üzerinden yapılacak ön değerlendirmenin ardından, jüri üyeleri, finale kalan alışveriş merkezleri ve mağazaları yerinde ziyaret edecekler.

ÖZGÜNLÜK VE BÜTÜNLÜK ARANACAK

Değerlendirmede, tasarımın yüksek yaratıcılık özellikleri taşıması ve özgün olması; tasarımın çevre ile uyumlu olması ve teknik olanakları başarılı şekilde kullanması; tasarımcının kendini ifade etmede başarı göstermesi, uluslararası standartta yeni ve farklı bir konsept uygulaması, dış mekan ve vitrin tasarımının, mağaza veya alışveriş merkezinin içinde de uyumlu bir şekilde devam etmesi; konsept ve uygulama birlikteliğinin uyum göstermesi; yılbaşı öncesinde artması beklenen alışveriş hareketliliği içinde tüketicilerin dikkatini çekebilmesi gibi ölçütler esas alınacak.

Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 20 Aralık 2004 olarak belirlendi. Başkanlığını Hüseyin Kurtuluş’un yaptığı jüri sonuçları Ocak ayının ikinci yarısında katılımcılara ve kamuoyuna duyuracak.

Tasarımcının teşvik edilmesi ve emeğinin ödüllendirilmesinin amaçlandığı yarışmada büyük ödüller tasarımcılara verilecek.

Yarışmada birinciye, Tokyo, ikinciye New York, üçüncüye ise Milano’ya gidiş-dönüş uçak bileti ve 3 gece konaklamayı içeren ödül paketi sunulacak. Yarışmada ayrıca her iki kategoride Jüri Özendirme Ödülü verilecek. Bunun dışında, dereceye giren tasarımcıların tamamına ve alışveriş merkezleriyle mağazaların temsilcilerine kristal ödül verilecektir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/alisveris-merkezleri-ve-magazalar-yilbasi-tasarim-yarismasi_20662.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!