Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ALU 2006'nın Teması "İstanbul İnfo Hizmet Binası Önerisi"

ALU 2006 Öğrenci Proje Yarışması

yapi.com.tr
ALU 2006'nın Teması "İstanbul İnfo Hizmet Binası Önerisi"

b>Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. tarafından, alüminyum teknolojilerinin yaygın olarak kullanılmasını desteklemek amacıyla düzenlenen geleneksel proje yarışması start aldı. Danışman Jüri Üyeliğini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yapacağı ALU 2006 Öğrenci Proje Yarışması'nın bu yılki temasını; "İstanbul'la ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilecek bilgi merkezlerinin tasarlanması" oluşturacak.

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. tarafından, yaratıcı ve genç fikirlerle alüminyum sektörünün gelişimini desteklemek üzere geleneksel hale getirilen ALU ödüllerinin üçüncüsü start aldı. Üniversitelilere yönelik ALU 2006 Öğrenci Proje Yarışması'nın bu yılki teması; gerek kentlilerin, gerekse İstanbul dışından gelenlerin her türlü bilgiye ulaşabilecekleri "İstanbul İnfo Hizmet Binası Önerisi" olacak.

Tasarım, İstanbul'un önemli noktalarından biri olan Taksim Meydanı için geliştirilecek. Ayrıca, Kadıköy ve Sultanahmet Meydanı'na da prototip şekilde tasarlanarak, bu tasarım adaptasyon şemalarıyla gösterilecek. Tasarlanacak binada; kentin algılanmasını sağlayacak nitelikler, kent bilgilendirme sistemi, görüşme olanaklı danışma bankosu, kent maketi, sergi alanı, danışma alanı, toplantı alanı, çalışanlar için bir adet WC kabini, çevre koşullarına uygun ulaşım çözümleri ve engellilerin kullanımına uygunluk şartı aranacak. Yarışmaya, Türkiye ve KKTC'deki mimarlık fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, bireysel olarak ya da grup olarak katılabilecekler.

Kadir Topbaş, danışman jüri üyesi
Danışman Jüri Üyeliğini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Y. Mim. Dr. Kadir Topbaş'ın yapacağı Çuhadaroğlu ALU'2006 Öğrenci Proje Yarışması'nın Asli Jüri Üyeleri şöyle;

Y. Mim. Ahmet Çuhadaroğlu (Çuhadaroğlu Holding Yön. Kur. Başkanı), Prof. Dr. Hasan Şener (İTÜ), Prof. Dr. Bülent Tarım (YTÜ), Doç. Dr. Tülin Görgülü (YTÜ), Yard. Doç. Dr. Zafer Akdemir (YTÜ), Yard. Doç. Dr. Rıdvan Kutlutan (MSMSÜGSF), Y. Mim. Radi Birol, Y.Mim. Cem İlhan ve Y. Mim. Adnan Kazmanoğlu.

Birincilik ödülü 4.000 YTL
ALU'2006 Öğrenci Proje Yarışması'na katılmak için ilk kayıt yaptıran 45 öğrenciye Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi'nin Haramidere'deki fabrikası gezdirilecek, öğrencilere üretimde kullanılan teknolojiler tanıtılacak.

Proje teslimi, 22 Kasım 2006 mesai saati bitimine kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'ne yapılacak.

4 Aralık'ta ise açıklanacak olan yarışma sonuçlarına göre; birinci gelen proje 4.000 YTL, ikinci gelen proje 3.000 YTL, üçüncü gelen proje 2.000 YTL para ödülü kazanacak. Ayrıca mansiyon kazanan 5 projeye de 1.000'er YTL para ödülü verilecek. Dereceye giren projelerin sahiplerine ise ödülleri, 15 Aralık'ta düzenlenecek törenle verilecek.

"Yarışmaların katkısı büyük"
Çuhadaroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Çuhadaroğlu, "Genç fikirlerle sektörün gelişimini desteklemek üzere, ALU Proje Yarışmaları'nı her yıl tekrarlayacağız. Gençlerimizin kendilerini geliştirip, iş hayatlarında başarılı olabilmeleri için bu tür yarışmaların büyük katkısı olduğuna inanıyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/alu-2006nin-temasi-istanbul-info-hizmet-binasi-onerisi_45881.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!