Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Archathon - Arel Üniversitesi Mimari Tasarım Maratonu

Arel Üniversitesi tarafından 3-4 Mayıs günlerinde düzenlenecek olan "Archathon - Mimari Tasarım Maratonu" Ulusal Öğrenci Tasarım yarışmasına son başvuru tarihi 2 Mayıs 2019.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Archathon - Arel Üniversitesi Mimari Tasarım Maratonu Archathon - Arel Üniversitesi Mimari Tasarım Maratonu
SON BAŞVURU TARİHİ 2 Mayıs 2019
DÜZENLEYEN

İstanbul Arel Üniversitesi

E-POSTA

mimarlik@arel.edu.tr

İLETİŞİM: İstanbul Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi- Türkoba Mahallesi Erguvan Sokak No:26 / K 34537, Tepekent – Büyükçekmece, İstanbul
+ Ajandama Ekle

Yarışmanın Amacı
Arel Üniversitesi öğretim elemanlarının çalışma alanlarının bulunduğu mekânın yeni teknolojiler ve pratik mekân çözümleriyle geliştirilebilmesi hedefiyle; öğrencilerin mevcut sorunlara çözüm ararken “hızlı kararlar” alabilmesi,  tasarımcı düşünme pratiğini uygulayarak farklı ortamlarda sunabilme yetisini ve disiplinler arası çalışma kültürünü geliştirebilmesi amaçlanmaktadır.

Yarışmanın Kapsamı
Yarışma kapsamında çalışma alanının 30 saatlik süre içinde yenilikçi fikirler ve özgün tasarım yaklaşımlarıyla düzenlenmesi beklenmektedir. Bu bağlamda katılımcılara, yarışma günü içerisinde, tasarlanacak mekânın ölçekli plan ve kesitleri ile birlikte kullanıcı senaryosu verilecektir. Senaryodan yola çıkarak geliştirilecek önerilerin güçlü bir grafik anlatım, teknik ve ifadede olması projeden beklenen çıktılardır.

Yarışmanın Türü ve Şekli
İstanbul Arel Üniversitesi tarafından serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik fikir projesi yarışmasıdır. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir. Başvurular bireysel olarak yapılacak, farklı disiplinlerin birlikte çalışması hedeflenerek ekipler yarışma günü belirlenecektir.

Yarışma Takvimi
Online Kayıt: 22 Nisan - 02 Mayıs 2019 (https://archathon.arel.edu.tr)
Yarışma Başlangıç ve Bitiş: 03 Mayıs 2019 / 09:30 - 04 Mayıs 2019 / 16:00
Dijital Ortamda Teslim: 04 Mayıs 2019 / 16:00 (Yarışmacılardan istenen dokümanlar mimarlik@arel.edu.tr adresine ulaştırılmalıdır.)
Jüri Değerlendirmesi: 04 Mayıs 2019 / 16:00-18:00
Sonuçların Açıklanması, Ödül Töreni ve Kokteyl: 04 Mayıs 2019 / 18:00-20:00 (İstanbul Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi)
Sonuçlar, 04 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara Yerleşkesinde katılan yarışmacılara ödül töreniyle aktarılacak ve https://archathon.arel.edu.tr adresinde duyurular başlığında yayınlanacaktır. Yarışmaya katılan tüm projeler, daha sonra duyurulacak bir tarihte İstanbul Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde sergilenecektir.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye, şartnameye ve başvuru formuna https://archathon.arel.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/archathon---arel-universitesi-mimari-tasarim-maratonu_172365.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!