Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Archiprix International-İstanbul 2003

Dünyanın en iyi bitirme projelerini değerlendirmeyi amaçlayan Archiprix International-Istanbul 2003 yarışmasının ödül töreni 13-14 Mayıs günleri Cenov

Yapı Dergisi - 271.sayı
Archiprix International-İstanbul 2003

ünyanın en iyi bitirme projelerini değerlendirmeyi amaçlayan Archiprix International-Istanbul 2003 yarışmasının ödül töreni 13-14 Mayıs günleri Cenova'da yapıldı. 2003 yılı Haziran ayında İstanbul'da yapılan jüri toplantısında ödül kazananlar belirlenmiş ancak ödül töreni yapılmamıştı.

Archiprix International-İstanbul 2003'e 61 ülkeden 173 proje katılmıştı.Yarışmanın ön jürisinde Prof. Dr. Hülya Yürekli, Yrd. Doç. Dr. Cana Bilsel, Mimar Cem İlhan, Mimar Murat Uluğ, Mimar Şevki Pekin yer aldılar. Uluslararası jüri ise Dr. Mimar Doğan Hasol (Jüri Başkanı-İstanbul), Mimar Winka Dubbeldam (New York), Mimar Pierre Gautier (Paris ve Rotterdam), Mimar Gérard Maccreanor (Londra ve Rotterdam), Prof. Natalija Subotincic'ten (Kanada) oluşuyordu. Asli jüri üyeleri 17-18 Haziran 2003'te bütün projeleri bir kez daha gözden geçirerek ön jürinin seçtiği projelere 9 proje daha eklediler. Böylece 60 proje incelemeye alındı. Birkaç tur halinde yapılan elemelerden sonra jüri önce 19 projeyi finalist olarak belirledi, daha sonra da 4 projeyi eşit olarak ödüllendirilmek üzere seçti. Jüri; projeleri kavramsal açıdan güçlülükleri, ele aldıkları kavramları işleyişte dayandıkları araştırma ve düşünme süreci, okunabilir bir sunum, çevresel konular, sürdürülebilirlik, sanayi sonrası yerleşim gibi önemli dünya sorunlarına yaklaşımları, bu kavramsal sorunlarla mimarlığı birleştirmede ulaştıkları boyutlar, dünya çapında ilgi duyulan konulara yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımları açısından değerlendirdi.

Jüri tarafından yapılan açıklamada, bütün katılımcıların çalışmalarının yüksek nitelikte olduğuna dikkat çekilerek yarışmaya gönderilen projelerin basit ve karmaşık yapılardan parçasal ve bütünlüklü kent ve peyzaj tasarımlarına yayılan çeşitliliği, mimarlık, çevre, sürdürülebilirlik, ekoloji gibi konuların birlikte ele alınışındaki yoğunluk ve bütün projelerde son derece zengin bir tasarım dilinin kullanılmış olması vurgulandı.

Ödüle değer görülen projeler şunlardı: Princeton Üniversitesi'nden (ABD) Yusuke Obuchi'nin "Dalga Bahçesi" (Wave Garden), Ecole Spéciale d'Architecture'den (Fransa) Thomas Raynaud'nun "HK/WD2/ WWhub", Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nden (Hollanda) Harm Timmermans'ın "Vierhaven'la İlgili Olarak" (Dealing with Vierhaven) ve Architectural Association'dan Achim Menges'in "Postagriculture" adlı projeleri ödüle değer bulundu. Bunların dışındaki 15 proje ise mansiyon aldı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/archiprix-international-istanbul-2003_13127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!