Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Archiprix Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından desteklenen Archiprix- Türkiye Grubu; genç ve yetenekli mimarlara meslek icrası için şans oluşturmak, Türkiye'

yapitr/Deniz TÜRKERİ
Archiprix Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması

b>Yapı-Endüstri Merkezi tarafından desteklenen Archiprix- Türkiye Grubu; genç ve yetenekli mimarlara meslek icrası için şans oluşturmak, Türkiye'de mimarlık alanında eğitim veren kurumlar arasındaki rekabeti arttırmak ve mimarlık eğitiminin kalitesinin tartışılabileceği bir ortam yaratılmasına katkıda bulunmak amacıyla her yıl Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. sponsorluğunda "Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması" düzenlemektedir.

Archiprix Türkiye Grubu, bu alanda faaliyet gösteren firmalara genç yetenekleri keşfetme şansı yaratmanın yanında, Türkiye'de Mimarlık mesleğinin tanımına ve itibarına katkıda bulunmayı ve uygulama alanı ile eğitim kurumları arasındaki karşılıklı ilişkiyi güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda mimarlık mesleğine adım atmakta olan yeni mezun mimarları, iş hayatına atılmadan önce teşvik etmekte olan yarışmaya ilgi her yıl artarak sürmektedir.

1996 yılından bu yana düzenlenen Archiprix Türkiye Yarışmasına bu yıl, 15 mimarlık okulundan 69 proje katıldı. Boran EKİNCİ, Ayşe HASOL ERKTİN, Tülin HADİ, Umut İNAN, Şevki VANLI' dan oluşan Archiprix Türkiye 2004 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması Jüri Üyeleri, yaptıkları değerlendirmede bu yılki ödül dağılımını belirlediler. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 10 Aralık 2004 günü 127 no'lu toplantı salonunda yapılacak törenle Archiprix Türkiye 2004 Yarışması ödülleri sahiplerini bulacak. Yarışmaya katılan tüm projeler 6 - 30 Aralık 2004 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 102 No'lu Sergi Salonu'nda izlenebilirler.

Archiprix Türkiye Grubu: Doğan HASOL, Şevki VANLI, Hülya YÜREKLİ, Ferhan YÜREKLİ

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/archiprix-turkiye-mimarlik-ogrencileri-bitirme-projeleri-ulusal-yarismasi_20734.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!