Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa Mimarlık Ödülü'nde Zafer Bjarke Ingels'in

Ünlü Danimarkalı mimarlık pratiği BIG - Bjarke Ingels Group’un kurucusu Bjarke Ingels; Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi’nin her yıl düzenlemekte olduğu Avrupa Mimarlık Ödülü’nün bu yılki galibi oldu.

bustler.net
Avrupa Mimarlık Ödülü'nde Zafer Bjarke Ingels'in

Ünlü Danimarkalı mimarlık pratiği BIG - Bjarke Ingels Group’un kurucusu Bjarke Ingels; Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi’nin her yıl düzenlemekte olduğu Avrupa Mimarlık Ödülü’nün bu yılki galibi oldu.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Avrupa Mimarlık Ödülü programı, vizyon ve yetenek ürünü yapılar; sanat ve insanlığa önemli katkılar sağlamış eserler meydana getirmiş olan bir mimarı onurlandırmayı amaçlıyor.

Avrupa Mimarlık Merkezi, ödül programının bu seneki aday listesini oluştururken, Avrupa genelindeki meslek örgütlerinden, mimarlık müzelerinden ve diğer ilgili kuruluşların yardımını aldı. Ödülün seçici kurulu ise, merkezin Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri tarafından oluşturuldu.

Danimarka'nın gençlik iksiri; Bjarke Ingels

Mimarlığın, ilköğretim ders programında fen bilimleri ve matematiğin yanında yer alması gerektiğini savunan Bjarke Ingels, Danimarka’nın sıkıcı bir kutunun içinde hapsolmuş düşünce yapısını ve “cici çocuk” tavrını kırmayı başarabilmiş bir isim olarak öne çıkıyor. Kendi ülkesinin yanı sıra, Avrupa’nın dünyevi statükosuna da meydan okuyan Ingels, sürdürülebilir tasarım alanında ürettiği örnek çalışmaları ile Avrupa’daki yeşil mimari akımının itici güçlerinden birini oluşturuyor. Yükselişteki Avrupalı genç nesil için ilham kaynağı olan Ingels, takipçilerini, yeni bir mimarlık ortaya koymak adına, mevcut silik çerçevenin dışına çıkmaya teşvik ediyor.


DAĞ EVLERİ, Ørestad, Kopenhag (2008)

38 yaşında olmasına rağmen dikkat çekici bir kariyere sahip olan Bjarke Ingels’in, Avrupa mimarisindeki güncel yönelimi şekillendirme işinin ise henüz başında olduğu söylenebilir. İşte tüm bu nedenler ve daha pek çoğu için, Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi ile Mimarlık ve Tasarım Müzesi Chicago Athenaeum, Bjarke Ingels’i 2010 Avrupa Mimarlık Ödülü’ne layık gördü.

Adı geçen iki kurumun işbirliğinde düzenlenen Avrupa Mimarlık Ödülü, bu seneki galibi Bjarke Ingels’e, 4-7 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Kent ve Dünya: Madrid Sempozyumu”nun, 5 Kasım akşamı yapılacak gala yemeğinde, Madrid Belediye Başkanı Alberto Ruiz-Gallardón Jiménez tarafından takdim edilecek. Ingels, yemeğin öncesinde, Madrid’deki Centro de Turismo Colón’da bir de konferans verecek.


PEOPLE'S BUILDING, Şanghay (2004- )

Seçici kurul Ingels için ne dedi?

Chicago Athenaeum Müzesi direktörü Christian K. Narkiewicz-Laine, 2010 ödülüne ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Avrupa’nın ve dünyanın dikkatini, bu başarılı Danimarkalı genç mimara çekmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ingels, günümüz Avrupa’sında güçlü, taze ve ilerici bir atmosfer yarattı. Şüphesiz önümüzdeki yıllarda da tasarım ve şehirciliğe yeni provokatif yaklaşımlar getirmeyi ve yeni felsefi tartışmaları körüklemeyi sürdürecektir.”


8 HOUSE, Ørestad, Kopenhag (2010)

Ingels'in diğer projelerinden örnekler için ilerleyiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/avrupa-mimarlik-odulunde-zafer-bjarke-ingelsin_83375.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!