Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Avrupa Proje Ödülleri' İstanbul'da Sahiplerini Buldu

'Avrupa Proje Ödülleri' İstanbul'da Sahiplerini Buldu

İBB
'Avrupa Proje Ödülleri' İstanbul'da Sahiplerini Buldu

br/>


















'ULI 2005 Avrupa Gayrimenkul Zirvesi' için İstanbul'a gelen sektörün duayenleri, Başkan Topbaş tarafından Dolmabahçe'de ağırlandı. Gecede 'Avrupa Proje Ödülleri de verildi.

Urban Land Institue'ün (ULI) İstanbul'da düzenlediği "ULI Avrupa Konferansı; Gelişmekte Olan Avrupa ve Gayrimenkul Piyasaları" zirvesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'ın girişimleriyle bu yıl İstanbul'da gerçekleşiyor. 2 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek zirveye katılmak için İstanbul'a gelen Avrupa gayrimenkul sektörünün duayenleri Başkan Kadir Topbaş tarafından Dolmabahçe Sarayı'nda ağırlandı.

Avrupa'nın önde gelen 300 civarındaki gayrimenkul şirketinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı gala yemeğinde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler ve ULI Jüri Başkanı Jan de Kreij'in yanı sıra, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Pektaş, İmar Komisyonu Başkanı Tankut Gündoğar ile Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal da yer aldı.

Türkiye gayrimenkul sektörünün temsilcileri ile İstanbul Boğazı kıyısında büyülü bir akşam geçiren misafirler, İstanbul'u tanıtan sinevizyon gösterimi ile Anadolu Ateşi'nin görsel şölenini de izlediler. Gecede, bu yıl 27'incisi düzenlenen '2005 ULI Avrupa Ödülleri' de sahiplerini buldu. Yarışmada dereceye giren mimarlara ödülleri Başkan Topbaş ve Vali Güler tarafından takdim edildi. Mimar Topbaş, Akmerkez'i satın alarak Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını önünü açan Jüri Başkanı ve Corzio Yatırım Şirketi'nin sahibi Jan de Kreij'e el dokuması orijinal ipek bir halı da hediye etti.

Başkan Topbaş; 'İstanbul yatırımcılar için fırsatlar şehri…'
Gecede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, girişimleri sonucunda 'ULI Avrupa Konferansı'nın bu yıl İstanbul'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Napolyon'un 'Dünya tek bir devlet olsaydı, başkenti İstanbul olurdu' sözünü hatırlattı.

İş hayatından gelmesinden dolayı yatırımlar konusunda bir işadamı mantığıyla hareket ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, "Avrupa ve Asya kıtaları ile bu kadar iç içe geçmiş ve derin tarihi boyunca 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış, tarihi ve kültürü bu kadar derin ve renkli bir başka şehir yoktur. Dört saatlik uçuş çemberi içersinde dünya nüfusunun yarısı bulunan İstanbul, yatırımcılar için gerçekten bir fırsatlar kenti… İnanıyorum ki siz değerli gayrimenkul yatırımcıları da İstanbul'u en önemli yatırım kenti olarak görüyorsunuz" dedi.

İstanbul'da turizm, ulaşım, deprem ve kentsel dönüşü gibi alanlarda çok ciddi adımlar attıklarını ve projeler ürettiklerini dile getiren Mimar Topbaş, bütün ülkelerde yatırımın önünde en büyük engel olarak görülen bürokrasiyi en aza indirmek için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Topbaş, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 32 yıldır omuz omuza siyaset yapmamızdan dolayı yatırımlar için gereken yasal düzenlemeler konusunda da çok rahatlıkla adımlar atabiliriz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/avrupa-proje-odulleri-istanbulda-sahiplerini-buldu_27946.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!