Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belgrad Bilimi Teşvik Merkezi Proje Yarışmasının Kazananı Wolfgang Tschapeller Oldu

Sırbistan'ın Yeni Belgrad bölgesinde yapılacak olan “Bilimi Teşvik Merkezi” projesi için açılan tek aşamalı uluslararası mimari proje yarışmasının kazananları açıklandı. 40 ülkeden 232 projenin katıldığı yarışmada birinciliği Avusturyalı Wolfgang Tschapeller’in başında olduğu mimarlık ofisi ZTGMBH kazandı. Diğer ödülleri ise sırasıyla Japonya’dan

Mimarlar Odası
Belgrad Bilimi Teşvik Merkezi Proje Yarışmasının Kazananı Wolfgang Tschapeller Oldu

ırbistan Mimarlar Birliği, Belgrad Mimarlar Odası ve UIA işbirliği ile Sırbistan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Yeni Belgrad bölgesinde yapılacak olan “Bilimi Teşvik Merkezi” projesi için, 15 Eylül 2010 tarihinde açılan tek aşamalı uluslararası mimari proje yarışmasının kazananları açıklandı. Yarışma, 30 yıl sonra Sırbistan’da açılan ilk uluslararası yarışma olma özelliğini taşıyor.

Gökevi, sergi ve konferans salonlarını da kapsayacak Belgrad Bilimi Teşvik Merkezi’nin yanı sıra yarışmacılardan; alanın, Belgrad’ın yüksek teknoloji sektörünün, üniversitenin ve bilim-ticaret bölgesinin parçası olacak bir bilim parkı şeklinde tasarlanmasına yönelik öneriler geliştirmeleri istendi.

40 ülkeden 232 projenin katıldığı uluslararası yarışmada birinciliği Avusturyalı Wolfgang Tschapeller’in başında olduğu mimarlık ofisi ZTGMBH kazandı. Diğer ödülleri ise sırasıyla Japonya’dan Sou Fujimoto ve Sırbistan’dan ARCVS aldı.

Yarışma sergisi, 17 Nisan 2011 tarihinde Belgrad’da açılacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/belgrad-bilimi-tesvik-merkezi-proje-yarismasinin-kazanani-wolfgang-tschapeller-oldu_85146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!