Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Binalarda Enerji Verimliliği Kamuoyu Bilinçlendirme Projesi" Yeni İsmini Arıyor

British Council ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen “Binalarda Enerji Verimliliği Kamuyoyu Farkındalığı” projesini kısa ve çarpıcı bir isme kavuşturmak üzere yarışma düzenleniyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

"Binalarda Enerji Verimliliği Kamuoyu Bilinçlendirme Projesi" Yeni İsmini Arıyor "Binalarda Enerji Verimliliği Kamuoyu Bilinçlendirme Projesi" Yeni İsmini Arıyor
SON BAŞVURU TARİHİ 12 Aralık 2011
+ Ajandama Ekle

British Council ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen “Binalarda Enerji Verimliliği Kamuyoyu Farkındalığı” projesini kısa ve çarpıcı bir isme kavuşturmak üzere yarışma düzenleniyor.

British Council, yeni yapılan binaların alması zorunlu olan, mevcut binaların ise 2017’ye kadar edinmesi gereken 'Enerji Kimlik Belgesi' ile ilgili olarak bina sahiplerinin bilgilendirilmesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak bir çalışma gerçekleştiriyor. İngiltere örneğinden yola çıkılarak yapılan çalışmada, herkesin binasıyla ilgili mevcut bilgiler ile doğru ve etkili iyileştime önerilerine ulaşabilmesi hedefleniyor.


Enerji Kimlik Belgesi nedir?

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne göre, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir.


Projede neler olacak?


Herkesin internet ortamında kullanılabileceği bir bilgisayar programı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile British Council web siteleri üzerinden Ocak 2012’de kullanıma açılacak. Bu programa, binanızla ilgili temel bilgileri girerek binanızın resmi olmayan Enerji Kimlik Belgesi'ne ulaşabilecek, binanızın performansını yükseltebilecek önerileri görebileceksiniz.

Hem bilgisayar programının nasıl kullanılacağını göstermek hem de binalarda enerji verimliliğinin önemi ile alınacak tedbirlerin kısa ve uzun dönemde bütçeye yansımaları hakkında bilgi vermek, katılımcılardan gelecek soruları yanıtlamak amacıyla, Ocak 2012’de belirlenecek 7 ilde halkın katılımına açık “Kamuoyu Bilgilendirme Toplantıları” düzenlenecek. Bu toplantılar, konuya ilişkin eğitim almış Bakanlık temsilcileri tarafından yapılacak.


Projenin markası önerilerinizle belirlenecek

“Binalarda Enerji Verimliliği” kamuoyu bilinçlendirme projesini en iyi tarif eden isim projenin markası olacak ve afişlerde, web sitesinde ve sosyal medyada kullanılacak.

Yarışmanın birincisine, British Council’ın 2010 yılında düzenlediği "İklim Değişikliğini Yakala Fotoğraf Yarışması"nda sergilenmeye değer görülen 20 fotoğraftan biri hediye edilecek. Fotoğraflara buradan ulaşılabilir.

Proje isim önerilerinizi, 12 Aralık 2011 günü saat 18:00’e kadar ilgili e-posta adresine adresine, konu bölümüne “Enerji” yazarak gönderebilirsiniz. Yarışma duyurusunda, e-gönderilere isim, soyadı ve telefon numarası bilgilerinin eklenmesinin unutulmaması not düşülüyor.

Sonuçlar; British Council web sitesi, Facebook sayfası ve Twitter hesabı aracılığıyla duyurulacak.
 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/binalarda-enerji-verimliligi-kamuoyu-bilinclendirme-projesi-yeni-ismini-ariyor_89941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!