Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Bu Gençlikte İŞ Var!' Türkiye'deki Tüm Üniversitelerin Katılımına Açılıyor

TÜSİAD’ın genç girişimcileri ödüllendirdiği “Bu Gençlikte İŞ Var!” projesi Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımına açılıyor. Geleceğin iş dünyası liderlerini ve genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında yenilikçi iş fikirleri yarışıyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

'Bu Gençlikte İŞ Var!' Türkiye'deki Tüm Üniversitelerin Katılımına Açılıyor 'Bu Gençlikte İŞ Var!' Türkiye'deki Tüm Üniversitelerin Katılımına Açılıyor
SON BAŞVURU TARİHİ 10 Mayıs 2012
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 10 Ekim 2012
+ Ajandama Ekle

TÜSİAD'ın üniversite öğrencilerini girişimcilik ve yenilikçilik konularında teşvik etmek amacıyla 2011 yılında başlattığı 'Bu Gençlikte İŞ Var!' projesi kapsamında düzenlenen ve pilot uygulaması Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'yenilikçi iş fikirleri yarışması', Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımına açılıyor. Üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerinin ödüllendirildiği ve girişimciliği desteklemeyi hedefleyen proje, farklı üniversitelerden gelen talep üzerine bu yıl Türkiye’deki tüm üniversitelere açık olacak.

2012 yılında 'istihdam ve sürdürülebilirlik' temasının işleneceği projeye başvurular, 10 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek. Ön elemeyi geçen proje grupları, son değerlendirme öncesinde TÜSİAD üyesi olan rehberlerle iş planlarını geliştirme imkanı bulacak. Proje yarışmasında başarılı olarak dereceye giren gençlere, iş hayatına yönelik eğitimler ve TÜSİAD Üyeleri tarafından rehberlik hizmetleri gibi imkanlar sağlanacak. Projeye başvuran öğrencilere, TÜSİAD üyesi şirketlerde staj yapmak için özel başvuru imkanı sunulacak. Ayrıca, TÜSİAD üyelerinin ödül kazanan projelerin geliştirilmesine destek sağlaması da mümkün olacak.

Başvuru şartları

Tüm üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencileri yarışmaya katılabilecekler. Yarışmaya katılacak grupların üye sayısı minimum 2, maksimum 5 kişi olacak. Farklı üniversitelerin öğrencileri birlikte grup oluşturabilecekler. Her grup, en fazla 3 fikirle yarışmaya katılabilecek. Grupların, maksimum 30 karakterden oluşan bir grup adı olacak. Yarışmaya, daha önce başka bir yarışmaya katılmış ya da yayınlanmış bir fikirle katılınabilecek; ancak bu fikrin hayata geçirilmemiş olması gerekecek. Yarışmaya dili, ilk etapta İngilizce veya Türkçe opsiyonlu olacak; ön elemeyi geçen takımlar projelerini Türkçe sunacak. Bu şartlara haiz gruplar, yarışma web sitesinde yer alan başvuru ikonundan, gruplarının kaydını en geç 1 Mayıs tarihine kadar yapacaklar. Erken başvuru yapılması, staj başvurusunun yapılabilmesi için önemli.

Takvim

01 MAYIS / Grup kayıdının yapılması için son gün
10 MAYIS / İş fikrinin yüklenmesi için son gün (max 2 bin 500 karakter)
15 MAYIS / TUSİAD rehberleri açıklanacak
19 MAYIS / Son staj başvuru tarihi
19 MAYIS / Sürdürülebilirlik – istihdam özet çalışmasının yüklenmesi için son gün (max 500 karakter)
19 MAYIS / Ön elemeyi geçen grupların duyurulması
20 MAYIS / Katılım sertifikalarının dağıtılması
21 MAYIS / Proje değerlendirme katılımcı öğrenciler tarafından yapılır
25 MAYIS / TÜSİAD rehberleri gruplarla eşlenir
10 EYLÜL / İş planları PDF dosya olarak teslim edilir
30 EYLÜL / Gerek görülmesi durumunda finale kalan 5 grup sunum yapar
10 EKİM / Ödül kazanan projeler duyurulur

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/bu-genclikte-is-var-turkiyedeki-tum-universitelerin-katilimina-aciliyor_91671.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!