Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buluş Şenliği 2004 Sonuçları

İnform ve Özdisan firmalarının katkılarıyla "Buluş Şenliği04", 4 Aralık 2004 Cumartesi günü, İTÜ Taşkışla Avlusu' nda gerçekleşti. Okullar kategori

yapi.com.tr
Buluş Şenliği 2004 Sonuçları

b>İnform ve Özdisan firmalarının katkılarıyla "Buluş Şenliği04", 4 Aralık 2004 Cumartesi günü, İTÜ Taşkışla Avlusu' nda gerçekleşti. Okullar kategorisinde 13, Hobiciler kategorisinde 9 yarışmacı olmak üzere toplam 22 katılımcı, birbirinden farklı düzenekler ile yarışmada yer aldı.

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998'den beri ABD'de her yıl kendi arasında eğlence amaçlı düzenlediği ve Güney Kaliforniya'daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan "Invention Challenge" adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenerek, ABD dışında ilk defa Türkiye'de gerçekleşti.. Bu yılın yarışması olan Bovling Topu İndirme (Bowling Ball Drop) İstanbul'daki yarışmadan bir gün önce ABD'de gerçekleştirildi. Yarışma alanında, 1,5 metre yüksekliğinde bir kürsüde bulunan 4,5 kg ağırlığında bir bovling topunu bir metre uzaktaki, 2 santim altında yumurta bulunan ve yaylar üzerinde duran bir tavaya indirecek buluşlar sırayla denendi. Bu işlemi topa, yumurtaya ve yarışma düzeneğine hiçbir zarar vermeden en kısa sürede başaracak cihazı yapan birinciliği kazandı. Derecelere ek olarak En Hafif, en ağır, en küçük, en büyük, en sıra dışı, en yaratıcı, en artistik düzeneklerin sahiplerine birer plaket verildi.


Teknik hakemliklerini İTÜ'den Prof Dr. Abdi Kükner, Doç Dr. Özlem Er ve Ar. Gör. Sait Ali Köknar'ın yaptığı yarışmada Kural hakemi Elektronik Yüksek Müh. Necati Özdemir' e üç kronometre hakemi refakat etti

Özdisan Elektronik ve İnform Elektronik tarafından okullar kategorisinde birinci olan Özel Maltepe Coşkun Lisesi'ne 1Milyar TL, ikinci olan İstek Özel K. Atatürk Lisesi'ne 500 Milyon TL ödül verildi.

İlki gerçekleşen "Buluş Şenliği04" yarışmasına ilgi oldukça yoğun olmakla beraber, bir sonraki senelerde bu ilginin daha da artacağı düşünülmektedir. Her sene geleneksel hale getirilecek "Buluş Şenliği" ile ilgili tüm detayları www.bulus.ws sayfasında takip etmek mümkün olabilecektir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/bulus-senligi-2004-sonuclari_21733.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!