Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Chicago Athenaeum Müzesi, Yılın En İyi 114 Projesini Belirledi

Chicago Athenaeum Mimarlık, Tasarım ve Metropoliten Sanatlar Müzesi ve Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen prestijli ödül programı 'International Architecture Award 2008'de listelenen 114 proje belli oldu. Aralarında projeler ve kentsel şemaların bulunduğu liste, programın bugüne kadar gösterdiği

yapi.com.tr



hicago Athenaeum Mimarlık, Tasarım ve Metropoliten Sanatlar Müzesi ve Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen prestijli ödül programı ‘International Architecture Award 2008’de listelenen 114 proje belli oldu. Aralarında projeler ve kentsel şemaların bulunduğu liste, programın bugüne kadar gösterdiği en büyük küresel çeşitliliğe sahip. Bu yılın başvurularındaki artışa da bağlı olan bu çeşitlilik ise, Paris’ten Hong Kong’a mimarlığın gelecek ibresinin gösterdiği noktaya işaret ediyor. Günümüzün mimari düşüncesinin tanınması, kutlanması ve vurgulanması amacını taşıyan uluslararası mimarlık ödüllerine layık görülen projeler arasında gökdelenlerden sanat merkezlerine, havalimanı, konut ve endüstriyel strüktürlere dek uzanan çeşitlilikte bir skala yakalamak mümkün.


Lüksemburg Filarmoni - Christian de Portzamparc

Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerika’dan başvuruların kabul edildiği ‘International Architecture Award’un katılımcıları, uluslararası mimarlık pratiğinde ‘Kim Kimdir’i araştırmak için bir sözlük niteliği de taşıyor. Büyükten küçüğe günümüzün en verimli mimarlık pratiklerini işlerinden oluşan bir seçki ile bir araya getiren ödül programı, 1 Ocak 2004 tarihinden daha önce olmamak kaydıyla gerçekleşmiş veya proje aşamasındaki tüm işleri kapsıyor.


Sivil Adalet Merkezi - Denton Corker Marshall

Toplamda 114 projenin listelendiği ödül programında ‘birinciliği’ topraklarında gerçekleşen 14 proje ile İngiltere alırken, onu 10’ar proje ile Çin ve Amerika ile 8 projenin yer aldığı Almanya takip ediyor. Bu ülkeleri Hollanda (6), Kanada, Japonya ve Meksika (5), Avusturya, Fransa ile Portekiz (4) takip ediyor. Bu, elbette günümüz pratiğinin yoğunluk noktaları hakkında epey bir şey söylüyor.


İzlanda Ulusal Konser ve Kongre Merkezi - Henning Larsen Architects

Öte yandan Pritzker ödüllü Fransız mimar Christian de Portzamparc Brezilya, Lüksemburg ve Hollanda’da gerçekleştirdiği projeler ile üç ödül kazanırken onu takip eden uluslararası mimarlık büroları Foster + Partners 4, Skidmore, Owings & Merrill ise 9 proje ile seçkideki yerlerini aldılar. Seçkinin dikkat çeken projeleri arasında neler yok ki! Bu sene ofisine pek çok ödül kazandıran Denton Corker Marshall’ın Manchester’daki Sivil Adalet Merkezi, Rogers Stirk Harbour + Partners’ın Antwerp Mahkemesi, Henning Larson’ın Reykjavik’te konumlanan İzlanda Ulusal Konser ve Konferans Merkezi ile David Chipperfield imzalı Marbach am Necker’deki Modern Edebiyat Müzesi bunlardan bazıları.

Çok daha popülerleşmiş projeler arasında ise şunlar bulunuyor:


Heathrow Hava Kontrol Kulesi - Rogers Stirk Harbour + Partners

 
Münih Mercedes-Benz Müzesi – Coop Himmelb(l)au

 
Lion Quai Rambaud Pavyonu – Odile Decq et Benoît Cornette

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/chicago-athenaeum-muzesi-yilin-en-iyi-114-projesini-belirledi_63963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!