Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Chipperfield'e Napoli Şehrinden Büyük Ödül

İngiliz mimar David Chipperfield, 2008 Cubo d'Oro Ödülü'nün sahibi oldu. Ödül, Annali dell'Architettura Foundation ve Napoli şehri tarafından her yıl Güney İtalya'nın bu bölgesine yapılan mimarlık ve kentsel bölge planlama alanındaki katkılardan ötürü veriliyor ve mimarlık profesyonellerinin tanınarak teşvik edilmesini amaçlıyor.

bustler.net
Chipperfield'e Napoli Şehrinden Büyük Ödül

ngiliz mimar David Chipperfield, 2008 Cubo d’Oro Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül, Annali dell’Architettura Vakfı ve Napoli şehri tarafından her yıl Güney İtalya’nın bu bölgesine yapılan mimarlık ve kentsel bölge planlama alanındaki katkılardan ötürü veriliyor ve mimarlık profesyonellerinin tanınarak teşvik edilmesini amaçlıyor.

Şimdilerde İtalya’nın Salerno kenti Adalet Sarayı projesi üzerinde çalışan Chipperfield’e ödülü, 17 Ekim’de gerçekleştirilen bir tören ile takdim edildi. Ödül programının jürisinde de yer alan vakıf başkanı Benedict Gravagnuolo tarafından yapılan açıklamada, Chipperfield’in mimarlığındaki saf minimalizmin bu ödüle layık görülmesinde etkili olduğu belirtildi.

Cubo d’Oro Ödülü’nün daha önceki sahipleri arasında Massimiliano Fuksas’ın yanı sıra, Napoli’deki Piazza Garibaldi’yi yeniden tasarlayarak meydanın yeraltı ulaşım istasyonunu projelendiren Dominique Perrault, Afragola Hızlı Tren İstasyonu projesi ile Zaha Hadid ve ‘Circumvesuviana Santuario’ ile Villa dei Misteri istasyonlarını tasarlayan Peter Eisenman bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/chipperfielde-napoli-sehrinden-buyuk-odul_64952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!