Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cuzine Mutfak Tasarım Yarışması

Cuzine İstanbul'un düzenlediği, "Geleceğin Mutfağını Tasarla" Mutfak Tasarım Yarışmasına son başvuru tarihi 5 Ağustos 2020.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Cuzine Mutfak Tasarım Yarışması Cuzine Mutfak Tasarım Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 5 Ağustos 2020
TESLİM TARİHİ 10 Eylül 2020
DÜZENLEYEN

Cuzine İstanbul

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

cuzine.com.tr/yarisma

E-POSTA

yarisma@cuzine.com.tr

 

İLETİŞİM: Cuzine İstanbul Merkez Showroom: Atatürk Olimpiyat Parkı Yolu E6 Gişeler Yanı MASKO Mobilya Kenti 2-B Blok No:22-24 İkitelli / İSTANBUL
+ Ajandama Ekle

Cuzine Hakkında

Cuzine kelimesi, tarihte yer alan eski kaynaklara göre, kuzina 'mutfak ocağı' kelimesinden gelmektedir. Temel olarak mutfak ve banyo sektöründe faaliyet gösteren CUZİNE yenilikçi ve modern bir yaklaşımı benimsemekte ve tasarımlarında  çağdaş çizgileri kullanmaktadır. Günümüzün mutfak anlayışı daha fazla zaman geçirilen alanlara dönüşmekte ve kullanıcı profilinin de mutfak  alanlarından beklentisi bu yönde artmaktadır. CUZİNE, tasarımlarında  mutfakların kullanıcıyla kurduğu ilişki sadece fonksiyonel temelde değil, aynı zamanda duygusal yönüyle de bir bağ kurmaya dikkat etmektedir. CUZİNE amaç olarak kaliteyi sürekli arttırmayı ayrıca pazardaki ihtiyacı  ve kullanıcı beklentilerini anında yakalama ve karşılama arayışı içinde olmuştur. Geniş bir perspektiften bakan CUZİNE kendisine hedef olarak gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası alanda trend belirleyici bir  mutfak üreticisi olarak belirlemiştir ve bunun için durmadan daha çok çalışmakta, daha çok araştırmakta ve daha çok üretmektedir.

Cuzine Mutfak Tasarım Yarışması’nın amacı, bugünün öğrencileri yarının mimarları gençlerimizin hayal güçlerini geliştirmek, tasarımlarında kullanacakları malzemeleri tanımalarını sağlamak, giderek küçülen yaşam alanlarında, kullanışlı, fonksiyonel, işlevsel tasarımlar yapmalarını sağlayarak, bakış açılarını geliştirmek ve ödül alan tasarımı uygulayarak, geleceğin başarılı, yaratıcı, dinamik tasarımcılarını teşvik etmek, yarışma kültürü ile özgün ve çağdaş tasarımların yaratılması için zemin hazırlamaktır.

Yarışmanın Konusu ve Amacı: "Geleceğin Mutfağını Tasarla"

İnsanlar için mutfak, sadece yemek yapılan bir alan değil, yaşam, yemek yeme, pişirme ve iletişimin bir arada olduğu, yaşam alanıdır. İnsanların vaktinin çoğu mutfakta geçer, fakat artan tüketim toplumunda, sürekli bir yerlere yetişemeyiz, geç kalırız. Ailemizle yeterince vakit geçiremeyiz, çocuğumuza gerekli zamanı sağlayamayız, çünkü sürekli bir yetişme çabamız, kısıtlı bir vaktimiz söz konusudur. Gelişen teknolojiyle beraber bizim sizden beklentimiz, bizim size ölçülerini verdiğimiz bir mutfak mekanını, İnovatif, Ar-Ge projeleri ve teknolojik detaylarla güçlendirilmiş, (burada yarışmacılar, smeg markasının, ankastre, solo ve home connect teknolojisine sahip ürünlerinden, tasarımlarına uygun olanlarını kullanılacaktır) özgün, estetik, işlevsel, rasyonel, kalite koşullarına uyumlu, üretilebilir, uygulanabilir, kullanıcı güvenliğini sağlayan,insan ve çevre sağlığı koşullarına uyumlu, üretim ve kullanım esnasında malzeme ve enerjinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan, geleceğin mutfağını tasarlamaktır ve birincilik ödülüne değer bulunan tasarımın uygulanması amaçlanmıştır.

Yarışmanın Türü ve Şekli

Yarışma, serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş öğrenci proje yarışmasıdır. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılım bireysel veya 3 kişilik grup şeklinde olacaktır, Bir kişi tek sefer ya da grup şeklinde katılma hakkına sahiptir.

Yarışmaya Katılım Koşulları

Yarışma, Yükseköğretim Kurulu’na bağlı (TC ve KKTC’de yer alan) üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, iç mimarlık ve çevre tasarımı ve endüstri ürünleri tasarımı lisans programlarında öğrenim gören öğrencilere açıktır. Yarışmacıların, öğrenci belgeleri ile başvurmaları gerekmektedir.

Yarışmanın jüri üyelerinin ve yarışmayı açan kurum yöneticilerinin  birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz. İstenilen şartnameye uymayan katılımcılar, jüri değerlendirmesine alınmayacaktır. Kazanan projenin uygulanması amaçlanmakta olup, uygulanma şartı yoktur. Yarışma kurulu tüm projelerin haklarını saklı tutar, üzerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Jüri ÜyeleriMerve Yılmazer (Y. İçmimar TMMOB İçmimarlar Odası, İstanbul Şube Başkanı), Arzu Erçetin (İç Mimar - Dr. Öğretim Üyesi), Murat Polat (Mimar-Dr.Öğretim Üyesi), Erhan Sağır (İçmimar), Gülin Güler (Mimar-Cuzine Yönetim Kurulu Üyesi), Gürkan Topçu (Şef Aşçı), Adnan Kamış (SMEG Türkiye Genel Müdürü-İnşaat Mühendisi)

Raportörler Fatmagül Yoldaş (Mimar), Ayşegül Kalma (İçmimar)

Yarışma Takvimi

Online Kayıt: 1 Temmuz 2020 - 1 Ağustos 2020 yarisma@cuzine.com.tr
Soru Sorma ve Soruların Cevaplanması: 1 Ağustos 202- 5 Ağustos 2020
Yarışma Başlangıç ve Bitiş Tarihi: 1 Temmuz 2020 - 10 Eylül 2020
Jüri Değerlendirmesi: 15 Eylül 2020
Sonuçların Açıklanması, Ödül Töreni ve Kokteyl: 1 Ekim 2020

Ödüller

Birincilik Ödülü: 2.500,00 TL
İkincilik Ödülü: 1.500.00 TL
Üçüncülük Ödülü: 1.000.00 TL

Ayrıca birincilik ödülü alan proje sahibine, SMEG küçük ev aleti hediye edilecektir.Ödül alan proje, CUZİNE Mağazasında, proje ölçülerine göre uygulanacaktır.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/cuzine-mutfak-tasarim-yarismasi_180758.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!