Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DECO Çelik Köprü Yarışması

Mühendislik ve mimarlık fakültelerine açık olan, 14.sü gerçekleşecek DECO Çelik Köprü Yarışması 13-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecektir.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

DECO Çelik Köprü Yarışması DECO Çelik Köprü Yarışması
DÜZENLEYEN

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

http://buyap.org/tr/3602-2/deco/

E-POSTA

infodeco@buyap.org

İLETİŞİM: Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Zemin Kat 34332 Bebek/İstanbul Engin Kundakçı 050665419710 - Can Güvener 05055024606
+ Ajandama Ekle

Boğaziçi Üniversitesi'nin en önemli öğrenci organizasyonlarından biri olan DECO (Design&Construct), Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü'nün 2007’den bu yana, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği geleneksel çelik köprü yarışmasıdır.

Yarışmanın amacı; Türkiye ve Avrupa’daki üniversitelerin mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencileri dostça bir ortamda bir araya getirmek, teorik olarak projelendirdikleri köprülerini sergileme ve zamana karşı diğer öğrencilerle yarışma fırsatı sunmak, aynı zamanda İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmaktır. Yarışmaya şimdiye kadar yaklaşık 180 takımdan 900 yarışmacı katılmış toplamda 180.000 TL ödül verilmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde yer alan DECO, beş günlük bir süre diliminde birçok etkinliği barındırır. Yarışmanın ikinci günü gerçekleşen Bridge Summitköprü zirvesinde köprülerin tarihçesi, yapım aşamaları, yapım teknikleri gibi birçok konuda seminerler verilir. Bridge Summit2015 yılında Üçüncü Köprü tasarımcı mühendisi Michael Virlogeux’e, 2019 yılında Steel Structures Technology Center Başkanı Robert E. Shaw’a ve sektörün önde gelen daha nice kişilerine ev sahipliği yapmıştır. İki kısımdan oluşan yarışmanın şenlik havasında geçen ilk kısmında yarışmacılar köprülerini Güney Meydan’da kurduktan sonra köprüler mimarlık ve inşaat mühendisliği alanlarında uzman öğretim üyeleri ve sektördeki lider firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri tarafından estetik açıdan değerlendirilir.

Gerçek rekabetin yaşandığı yarışmanın diğer kısmında ise yarışmacılar Güney Kampüs'te bulunan otoparkta köprülerini en kısa sürede kurmak için zamana karşı yarışırlar. Zamana karşı kurulum sonrasında yatay ve düşey ağırlık testleri uygulanarak, köprüler işçi-süre verimliliği, ağırlık verimliliği, deplasman verimliliği kategorilerinde değerlendirilir. Bu değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan genel performans puanlarına göre yarışmayı ilk üç sırada tamamlayan üniversite takımlarına ve estetik dalında en yüksek puanı toplayan takıma para ödülü verilir. Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarının stant açtığı yarışma süresince katılımcılar bu firmaların temsilcileri ile yüz yüze görüşme fırsatı bulup, staj ve kariyer konusunda fikir alışverişinde de bulunabilirler. Yarışma her yıl DECO galasında gerçekleşen ödül töreni ile sona erer.

Detaylı bilgi ve başvuru formu için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/deco-celik-kopru-yarismasi-_175164.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!