Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Design Lab 2010’da İpi "Snail" ile Peter Alwin Göğüsledi

Endüstriyel ürünlerin ve ev aletlerinin lider markası Electrolux, Design Lab 2010’da ipi göğüsleyenin "Snail"in tasarımcısı Peter Alwin olduğunu açıkladı. İngiltere tasarım ve mimarlık dünyasının prestijli etkinliği 100% Design London kapsamında gerçekleşen finalde Rus yarışmacı Yuriy Dmitriev, "Bio Robot" isimli buzdolabıyla ikinci olurken

yapi.com.tr
Design Lab 2010’da İpi "Snail" ile Peter Alwin Göğüsledi

Hindistanlı tasarım öğrencisi Peter Alwin, "Snail" (Salyangoz) adını verdiği mikro indüksiyonlu ısıtıcıyla Design Lab 2010’un birincisi oldu. 

Endüstriyel ürünlerin ve ev aletlerinin lider markası Electrolux, Design Lab 2010’da ipi göğüsleyenin "Snail"in tasarımcısı Peter Alwin olduğunu açıkladı. İngiltere tasarım ve mimarlık dünyasının prestijli etkinliği 100% Design London kapsamında gerçekleşen finalde Rus yarışmacı Yuriy Dmitriev, "Bio Robot" isimli buzdolabıyla ikinci olurken Amerikalı genç tasarımcı Matthew Gilbride da "Elements Modular Kitchen" ile (Modüler Mutfak Ekipmanı) üçüncülüğe hak kazandı.



Şekerle Beslenip Yemekleri Isıtacak

Portatif bir ısıtıcı ve pişirici olan Snail, manyetik indüksiyon sistemiyle çalışıyor. Gerçek bir salyangoz şeklinde ve tıpkı onun gibi çok yönlü olan Snail, ısıtacağınız malzemeye göre tavaya, cezveye ya da fincana yapıştırılıyor. Bu sayede geleneksel pişirme ekipmanlarına ayrılan yerden tasarruf sağlıyor. Yüksek kapasiteli şeker kristali bataryası ile çalışan portatif pişirici, şekerden elde ettiği enerjiyle bobini ısıtarak manyetik indüksiyon işlemini yönetiyor. Isıtıcının iç sensörleri yiyeceğin türünü belirleyip uygulanacak ısıyı ve pişirme süresini otomatik olarak seçiyor. Snail’in dokunmatik göstergesine yapılan küçük bir dokunuş işlemi başlatıyor.

Detaylı Araştırma Başarıyı Getirdi

Snail’in verilen bilgilendirmenin de ötesinde iyi araştırılmış bir tasarım olduğunu dile getiren jüri üyeleri, projenin şehirliler için kullanışlı bir ürün olmasının yanı sıra uzak yerlerde de kullanılabilmesiyle ilk cep telefonunu andırdığını ve bu nedenle gelecekte çığır açacağını söylediler.

Snail'in organik tasarımı, ürünü kişiselleştirmek için ihtiyaç duyulacak farklı renk ve şekil alternatiflerini de beraberinde sunuyor.
 
Dünyaca Ünlü Jüri

Design Lab 2010’un birincisini INEKEHANS/ARNHEM tasarım ofisinin kurucusu Ineke Hans, 2010 Britanya Tasarım Ödülüleri’nde yılın tasarımı ödülüne sahip olan Benjamin Hubert, BarberOsgerby’in Stüdyo Müdürü Jon Marshall ve Electrolux Global Tasarım Başkan Yardımcısı Henrik Otto’dan oluşan jüri belirledi.
 
Profesyonel Tasarımcıların Yanında Yeri Hazır!

Yarışmanın birincisi Peter Alwin, 5000 Avro para ödülünün yanı sıra Electrolux Global Tasarım Merkezi’nde 6 ay ücretli staj yapmaya da hak kazandı. Design Lab 2010’un ikincisi olan Bio Robot’un tasarımcısı Yuriy Dmitriev 3000 Avro, üçüncüsü Matthew Gilbride ise Elements Modular Kitchen’la 2000 Avro para ödülünün sahibi oldu. Online oylamayla “People’s Choice Award” (Halkın Seçimi Ödülülü)’nü de kazanan Bio Robot, Rus tasarımcı Dmitriev’e iki mutluluğu aynı anda yaşattı.


EDL 2010 İkincisi Yuriy Dmitriev, ödülünü Benjamin Hubert'in elinden aldı


Ineke Hans, EDL 2010 Üçüncüsü Matthew Gilbride'e ödülünü verirken. 

Sekiz Finalist Proje

Bu yıl sekizincisi gerçekleşen Electrolux Design Lab, geleceğin küçülecek yaşam alanları için yaratıcı çözüm önerilerine odaklandı. Birleşmiş Milletler’in araştırmalarından yola çıkan Design Lab 2010, endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerini ve ilgili bölümlerden yeni mezun olanları dünya nüfusunun yüzde 74’ünün şehirlerde yaşayacağı 2050 yılının evleri için yiyecek hazırlama, saklama, çamaşır ve bulaşık yıkama çözümleri üretmeye davet etti. Yarışmacıların görevi çevreci, zamana ve mekana uygun, kişileştirilebilen ev aletleri tasarlamaktı.



1300 proje arasından sıyrılarak finale kalan 8 proje, jüri değerlendirmesinin ardından yarışmayı şu şekilde tamamladı:
 
Birinci: Snail, Mikro İndüksiyonlu Isıtıcı - Peter Alwin, National Institute of Design (Ulusal Tasarım Enstitüsü), Hindistan

İkinci: Bio Robot Buzdolabı,Havalı, Çevreci, Yiyecek Muhafızı -  Yuriy Dmitriev, CSU, Rusya

Üçüncü: Elements Modular Kitchen, Modüler Mutfak Ekipmanı - Matthew Gilbride, North Carolina State University(Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi),ABD

Halkın Seçimi:

- Bio Robot Buzdolabı, Havalı, Çevreci, Yiyecek Muhafızı, Yuriy Dmitriev, CSU, Rusya
- The Kitchen Hideaway (Gizli Mutfak), Daniel Dobrogorsky - Monash University, Avustralya
- Clean Closet (Temiz Gardırop), Michael Edenius, Umeå Institute of Design, İsveç
- Dismount Washer (Demonte Çamaşır Makinesi), Lichen Guo, Zhejiang University of Technology, Çin
- External Refrigerator (Harici Buzdolabı), Nicolas Hubert, L'Ecole de Design Nantes Atlantique, Fransa
- Eco Cleaner (Eko Temizleyici), Ahi Andy Mohsen, Elmo Sanat University, İran 
 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/design-lab-2010da-ipi-snail-ile-peter-alwin-gogusledi_83244.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!