Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Design Lab 2011 Heyecanı Başlıyor

Electrolux, 2011’de dokuzuncu kez düzenlenecek olan uluslararası tasarım yarışması Design Lab'in yeni temasını açıkladı. Firma, endüstriyel tasarım öğrencilerini geleceğin ev aletlerine “Akıllı Hareketlilik” kazandırmaya çağırıyor.

yapi.com.tr
Design Lab 2011 Heyecanı Başlıyor

A href="http://www.electrolux.com" target=_blank>Electrolux, 2011’de dokuzuncu kez düzenlenecek olan uluslararası tasarım yarışması Design Lab'in yeni temasını açıkladı. Firma, endüstriyel tasarım öğrencilerini geleceğin ev aletlerine “Akıllı Hareketlilik” kazandırmaya çağırıyor. 

Lisans ve lisansüstü eğitimi gören endüstriyel tasarım öğrencilerini her yıl farklı bir temayla geleceğin ev aletlerini tasarlamaya davet eden Design Lab tasarım yarışması, tüm dünyada ilgiyle takip ediliyor. 2011 yılında yarışmaya katılacak olan gençlerden, ev aletlerine “Akıllı Hareketlilik” kazandırarak, gelecekte insanların yiyeceklerini nasıl hazırlayıp saklayacaklarına, elbiselerini ve bulaşıklarını nasıl yıkayacaklarına ya da kurutacaklarına dair zamana ve mekana uygun, yenilikçi, kullanışlı, yaratıcı ve çevre dostu çözüm önerileri getirmeleri bekleniyor.

Yarışmanın daimi jüri üyesi ve Electrolux’ün Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Henrik Otto, Design Lab 2011 hakkında şunları söyledi:

“Genç tasarımcıların kendilerini denemelerine izin veren ve onlara, ticari dünyada önemli olan içgörüyü kazandıran Electrolux Design Lab’in dokuzuncusunu düzenliyoruz. 2011 teması katılımcıları, mevcut teknolojiyi yönlendirmeye çağırıyor. Bu sadece ev aletlerinin fiziksel olarak daha portatif olması anlamına gelmiyor, zamanın daha esnek kullanımına olanak veren yaratıcı ifade tarzını da içeriyor.”

Katılımcıların tasarımlarını hazırlarken Electrolux geleneğini de göz önünde bulundurmalarının yararlı olacağını dile getiren Otto, projelerin İskandinav tasarım değerlerine bağlı olarak çevreye duyarlı, sezgisel kolaylığa ve estetik çekiciliğe sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Final sonbaharda

Yarışmada finale kalacak 8 projenin sahipleri, 2011 sonbaharında Avrupa'da düzenlenecek olan final etkinliklerine davet edilecek ve dünyaca ünlü jüri üyelerine projelerini tanıtacak. Sezgisel tasarım, yenilikçilik ve tüketici iç görüsü kriterlerine göre yapılacak jüri değerlendirmesi sonucunda birinciliği elde eden yarışmacı, 5000 Avro para ödülü ve Electrolux Global Tasarım Merkezi’nde 6 aylık ücretli staj yapma olanağı kazanacak. Yarışmanın ikincisi 3000 Avro, üçüncüsü ise 2000 Avro para ödülünün sahibi olacak. 

Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcılar, 1 Mayıs 2011 Pazar günü saat 23:59’a kadar Design Lab internet sitesinden yarışmaya başvurabilecekler.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/design-lab-2011-heyecani-basliyor-_84817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!