Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Duyarlı Gençler Plastiğin Çevreye Etkisini Tartışacak

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV), Avrupa Plastik Üreticileri Birliği PLASTICSEUROPE desteğiyle hayata geçirilen "Gençlik Münazara Yarışması"nı ikinci kez ülkemize taşıyor. Çevre duyarlısı gençlerin bir araya geleceği münazarayla, plastiğin enerji ve doğal kaynakların tüketiminde en çevreci madde olduğu bilincinin

yapi.com.tr
1 Duyarlı Gençler Plastiğin Çevreye Etkisini Tartışacak

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV), Avrupa Plastik Üreticileri Birliği PLASTICSEUROPE desteğiyle hayata geçirilen "Gençlik Münazara Yarışması"nı ikinci kez ülkemize taşıyor.

"Enerji, İklim Değişiklikleri, Doğayı Koruma ve Plastikler" konusunun münazara edileceği yarışma, 28 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul Valiliğinin Vatan Caddesi'ndeki İl Özel İdaresi Binası Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Devlet ve özel okullarda okuyan 16 - 19 yaş arası gençlerin katılımıyla gerçekleşecek olan yarışma; "Doğayı korumada plastikler bir problem mi,  yoksa çözümün bir parçası mı?" sorularını karşı karşıya getirecek.

Plastiğin enerji ve doğal kaynakların tüketimi anlamında en çevreci madde olduğu fikrini esas alan PAGEV; eğitimli, çevre duyarlılığına sahip genç nesile, inandığı düşünceleri savunma fırsatı veriyor. Plastiğin insan yaşamına sunduğu katkıları göstermek ve toplumsal çevre bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışma, gençleri bu düşünceler doğrultusunda bir araya getiriyor.

İstanbullu ve Kocaelili öğrencilerin iki ayrı fikri savunacağı yarışmanın Türkiye ön elemesinde başarılı olan 10 finalist, Kasım ayında İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacak Avrupa Final Yarışması'na gitmeye hak kazanacak. Final yarışmasına katılacak diğer ülkeler ise  İspanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya ve İsveç olarak sıralanıyor.

Türkiye ön elemesi İstanbul Valiliği, Özel Okullar Birliği, İstanbul ile Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından desteklenen Gençlik Münazara Yarışması’nın ilki, 30 Mayıs 2009 tarihinde yapılmış ve ilk 10 öğrenci arasına Türkiye’den 3 öğrencinin girmesi sayesinde Türkiye ekibi birinci gelmişti.

 

 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/duyarli-gencler-plastigin-cevreye-etkisini-tartisacak_87283.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • neden diyarbakır atatürk lisesinden oraya gezi için gelen öğrencilerin fotosunu bırakmadınız :) YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!