Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdem Mimarlar Wimbledon Town Centre Yarışmasında Finalde

Wimbledon Tenis Turnuvası'na ev sahipliği yapan yerleşim alanının yeniden düzenlenmesi amacıyla açılan yarışmada, finale kalanlar arasında Erdem Mimarlar da yer alıyor.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

Erdem Mimarlar Wimbledon Town Centre Yarışmasında Finalde Erdem Mimarlar Wimbledon Town Centre Yarışmasında Finalde

Wimbledon'daki kentsel yaşamı iyileştirilmek amacıyla geliştirilen çarpıcı fikirler arasında, Mimar Günay Erdem ve Peyzaj Mimarı Sunay Erdem'in projesi, alanın tamamını kapsayan bir kentsel dönüşüm stratejisi içeriyor.

Kasabayı ortadan bölen raylı sistemin üstünü yeşil doku ile örtüp lineer bir park öneren proje, bu sayede bölgede yeşil bir yaya ağı yaratıyor. Kenti bölen raylı sistemin etkisi ortadan kaldırılarak, kent bütünlüğü yeniden sağlanıyor. Ayrıca oluşturulan yeşil yaya koridorlarıyla kent merkezi ile Londra ve Wimbledon Tenis Turnuvası'nın yapıldığı alan arasında yaya bağlantıları kuruluyor.

"Wimbledon'un Geleceği" (Future Wimbledon) başlıklı uluslararası yarışmaya katılan 100'e yakın proje arasından finale kalan öneriler, kent merkezinde açılan sergide halkın beğenisine sunuldu.

29 Eylül'de ziyarete açılan serginin ardından, 8 Kasım'da jüri dereceye giren projeleri duyuracak. Kazanan projeler, London Architecture Centre ve Wimbledon Piazza'da sergilenecek.

 Proje Ekibi:

Sunay Erdem, Günay Erdem, Danışmanlar: Aslı Tulay Erdem, Serpil Öztekin Erdem, Ada Erdem , Ömer Kaya, Kaan Askar, Gamze Akyol, Ajda Zaim, Hakan Çetintaş

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/erdem-mimarlar-wimbledon-town-centre-yarismasinda-finalde_125396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!