Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fumihiko Maki, AIA Altın Madalyası ile Ödüllendirildi

Japon mimar Fumihiko Maki, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architects - AIA) Altın Madalyası'nın 67'inci sahibi oldu. RIBA Altın Madalyası ile aynı amacı güden AIA Altın Madalyası, ABD sınırları dahilinde mimarların şahsına verilen en büyük ödül olarak kabul görüyor. Maki'ye ödülü, AIA'in 2011'de New Orleans'ta düzenlenecek olan

yapi.com.tr
Fumihiko Maki, AIA Altın Madalyası ile Ödüllendirildi

Fumihiko Maki, MIT medya laboratuarında. Fotoğraf:  jeanbaptisteparis-Flickr

Japon mimar Fumihiko Maki, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architects - AIA) Altın Madalyası'nın 67'inci sahibi oldu. RIBA Altın Madalyası ile aynı amacı güden AIA Altın Madalyası, ABD sınırları dahilinde mimarların şahsına verilen en büyük ödül olarak kabul görüyor.

Geçtiğimiz yıl AIA Altın Madalyası'na değer görülen Peter Bohlin'in yanı sıra; Frank Lloyd Wright, Renzo Piano, IM Pei ve Cesar Pelli gibi pek çok mimarlık duayeni ödülün önceki sahipleri arasında yer alıyor.

"Japonya'nın yaşayan en seçkin mimarı" olarak nitelenen ve 1960 yılından bu yana pratiğin içinde olan Maki, Japon Metabolist akımının başlıca figürlerinden biri olarak da öne çıkıyor. Maki, ağırlıklı olarak Tokyo'da bulunsa da, eğitimini Harvard ve Cranbrook üniversitelerinde almış olması nedeniyle ABD'de düzenli olarak dersler veriyor.

Maki'nin kadim çalışma arkadaşı Toshiko Mori, AIA Yönetim Kurulu'na yazdığı tavsiye mektubunda, meslektaşı için şu ifadeleri kullandı:

"Fumihiko Maki, Japon köklerini yansıtan, sonsuz bir kalite ve şıklık ile demlenmiş eşsiz bir modernizm tarzına sahip. Onda en çok göze çarpan özellik, tutarlı ve yüksek kaliteye sahip işler ve tarifi zor atmosferler yaratması: Maki'nin binaları insanı, sakin ve güzel bir düşünceye sevk ediyor."

Maki'ye ödülü, AIA'in 2011'de New Orleans'ta düzenlenecek olan uluslararası toplantısında takdim edilecek.

Bu haber, bdonline.co.uk'den derlenmiştir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/fumihiko-maki-aia-altin-madalyasi-ile-odullendirildi_84607.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!