Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geleceğin Binaları Tasarım Yarışması

History Channel geleceğin kentleri üzerine bir tasarım yarışması düzenliyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları




SON BAŞVURU TARİHİ 24 Kasım 2006
+ Ajandama Ekle

br/>


Yarışmada, katılımcılardan yarının binaları, ulaşım ağları ve ticaret merkezleri tasarlamaları isteniyor. Her katılımcı, yaşadığı kentin şu anki görüntüsünden 100 yıl sonra nasıl görüneceği ve işleyeceği üzerine kurgulanmış bir tasarımla yarışmaya katılacak.
Geçmiş nedeniyetlerden şehircilik adına öğrenilerek bugüne uyarlanan bilgileri geleceğe temiz bir mimari ve mühendislik anlayışıyla aktarmak adına düzenlenen yarışmaya katılacak çalışmalar, 3 boyutlu olacak. Her yapıta kısa bir açıklamanın eşlik edeceği gönderilerde, geleceğin teknolojileri kullanılarak tasarlanmış mimari harikalar çıkması bekleniyor.
Her charrette * 7 günlük bir hazırlık süresini takiben 1 günlük sunum çalışmasını içeriyor. Hazırlık aşaması boyunca, tasarım ekipleri kendi "Geleceğin Kenti" konseptindeki çalışmasını geliştirmeye çalışacak. Sunum gününde ise, tüm katılımcı takımları biraraya gelerek, açık alanda projelerinin 3 boyutlu maketini oluşturacaklar. Dört saat içinde maketleri tamamlamaları beklenen katılımcılar, sonuçta vardıkları tasarımı jüri üyelerinin değerlendirmesine sunacaklar. Karşılıklı panel şeklinde gerçekleşecek değerlendirme sonrasında 20 bin dolar'lık bölgesel ödülü almaya hak kazanan ekip, National Online’ın History.Com sitesinde düzenlediği “İzleyicinin Seçimi” yarışmasına katılmaya da hak kazanacak.

Bölgesel Charette tasarım sunumları 3 şehirde gerçekleşecek:
New York : 26 Ekim 26 – 2 Kasım 2006 (Vanderbilt Hall Grand Central Station)
Chicago: 10 – 17 Kasım 2006 (Chicago Architecture Foundation)
Los Angeles: 1 –8 Aralık 2006


Ekipler, biri profesyonel mimar olmak üzere dört kişiden oluşacak. Takımda ayrıca profesyonel bir mühendisin yer alması tavsiye ediliyor. Her ekip, kendi çalışmasının neden geleceğin kenti tasarım yarışmasına katılmak için uygun olduğunu anlatacağı bir mektup yazmakla yükümlü. Yarışmacılardan "takımınız bu yarışmaya ne kazandıracak", "History Channel'a Geleceğin Kentini oluşturmak adına neler öneriyorsunuz" gibi sorulara, en fazla 500 kelimelik bir mektupla cevap vermeleri bekleniyor. Ayrıca her yarışmacıdan geçmiş çalışmalarına ait (inşaa edilmiş ya da edilmemiş) 3 örneğin fotoğraflı ve açıklamalı olarak gönderilmesi isteniyor. Katılım mektubunda ekiplerin hangi bölgede yarışmak istediklerini de belirtmeleri gerekiyor. Birden fazla bölgede yarışmaya katılmak da mümkün.

Gönderiler 8.5" x 11" boyutunda ve en fazla 20 sayfa uzunluğunda olmalı.

E-Mail: thefuture@joneskroloff.com

Adres: The City of the Future: A Design and Engineering Challenge
c/o jones/kroloff
The History Channel
1802 Hastings Place
New Orleans, LA 70130
504.304.0110

* Fransızca kökenli "Charrette" sözcüğü “el arabası” anlamına geliyor. Ancak terim olarak, mimari ve sanat öğrencileri arasında bir projenin teslim tarihinden önce yapılan tüm hazırlık çalışmalarını kapsayan dönem için kullanılıyor. Terim, 19. yüzyılda Paris’teki Güzel Sanatlar Okulu (École des Beaux Arts) görevlilerinin, öğrencilerin final ödevlerini taşımak için kullandığı el arabasından hareketle türetilmiş.


Ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayınız.


http://www.yapi.com.tr/yarismalar/gelecegin-binalari-tasarim-yarismasi_49119.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!