Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

4. Ulusal Tasarım Kongresi...

Geleceğin Tasarımcıları, Profilo Tarafından Ödüllendirildi

"Tasarım veya Kriz" başlığı ile İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleştirilen 4. Ulusal Tasarım Kongresi, bir de ödül törenine sahne oldu. Türk toplumunun kullanım alışkanlıklarına yönelik tasarım projeleri ile dereceye giren İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri, kongre sponsorlarından Profilo Dayanıklı Ev Aletleri tarafından düzenlenen

yapi.com.tr
Geleceğin Tasarımcıları, Profilo Tarafından Ödüllendirildi

u yıl “Tasarım veya Kriz” ana temasıyla düzenlenen Ulusal Tasarım Kongresi kapsamında bir de ödül töreni gerçekleştirildi. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından organize edilen etkinlik dahilinde düzenlenen ve Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin sponsorluğunda hayata geçirilen ödül programında, “Türk tüketicilerinin gereksinim ve alışkanlıklarına yönelik” en iyi tasarımlar belirlendi.

Bu seneki uygulamalı projelerini Profilo Dayanıklı Ev Aletleri sponsorluğu ve desteğiyle hayata geçiren İTÜ Endüstriyel Tasarım öğrencileri arasından en iyi tasarımı yapan üç grubun ödüllendirildiği organizasyonun ana teması, “Türk tüketicilerinin gereksinim ve alışkanlıklarına uygun olarak buzdolabı iç tasarımları, fırın ve ocak kullanımı için akılcı çözümler” idi.



Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde ürün tasarımı derslerini Profilo ile işbirliğinde gerçekleştiren Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencileri, yıl boyunca ödül programının temasına paralel olarak çalıştılar. Projede, kültürel araştırmaların yanı sıra Profilo’nun Çerkezköy Fabrikasını da ziyaret eden ve üretim aşamasına şahit olan öğrenciler, projenin sonunda da “Buzdolabı iç tasarımları, fırın ve ocak kullanımları için daha efektif tasarımlar ne olabilir?” sorusuna yanıt aradılar.

Tüm bu çalışmaların neticesindeki projeleri ile jüri karşısına çıkan öğrenciler arasında yapılan değerlendirme sonucu Ezgi Sabır, Pelin Kazak ve Sümeyra Betül Tayfur’dan oluşan grubun projesi birinciliğe layık görüldü. Tuba Erol, Sinem Hallı ve Büşra Torgay’dan oluşan grubun projesinin ikinci, Duygu Barutçu, Seyran Geyik ve N. İlknur Sevinç ’ten oluşan grubun projesinin ise üçüncü olduğu ödül programının sonuçları, kongrenin açılış töreninde açıklandı.

Dereceye gören tüm öğrenciler, çeşitli Profilo ürünleriyle ödüllendirildiler.

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Hakkında

1976 yılından bu yana ev aletleri üreticisi olarak faaliyet gösteren Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, Türkiye’nin en köklü beyaz eşya markaları arasında yer alıyor. 1995 yılında BSH Ev Aletleri Sanayi ve Tic. A.Ş. grubu bünyesine katılarak, grubun uluslararası deneyimini ulusal gücüne ekledi. Türkiye'nin dört bir yanında yanında 1500’e yakın satış noktası ile en geniş dağıtım ağına sahip beyaz eşya markalarından olan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin ürün grupları beyaz eşya, ankastre, küçük ev aletleri, elektrikli süpürgeler, şofben / termosifon ve klima cihazlarından oluşuyor. Profilo ürün portföyünün ithal edilen ürünlerin dışında kalan bölümü BSH Ev Aletleri Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin Çerkezköy Fabrikası’nda üretiliyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/gelecegin-tasarimcilari-profilo-tarafindan-odullendirildi_73205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!