Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Genç Fikirler Kuşdili Çayırı için Yarışıyor!

İstanbul SMD tarafından, bu yıl dördüncü kez düzenlenen S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması'nın konusunu "Kuşdili Çayırı ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler" olarak belirledi. Yarışma ile Kuşdili Çayırı’nı Kadıköylülerin günlük yaşamına tekrar kazandırılması hedefleniyor.

yapi.com.tr
1

Yarışma Duyuruları

Genç Fikirler Kuşdili Çayırı için Yarışıyor! Genç Fikirler Kuşdili Çayırı için Yarışıyor!
SON BAŞVURU TARİHİ 3 Ekim 2011
TESLİM TARİHİ 15 Kasım 2011
+ Ajandama Ekle

Toplumun karşısına, kent ve kentli yararına alternatif projeler ile çıkmanın önemine inanan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, İstanbul’un çağdaş kent yaşamına katılması konusunun tartışılması, düşünceler üretilmesi ve bu süreçlerde mimarlık öğrencilerinin etkin rol almalarını sağlamak amacıyla, bu yıl dördüncü kez düzenlenen S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması'nın konusunu "Kuşdili Çayırı ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler" olarak belirledi.

1900’lü yılların başında piknik, panayır gibi etkinliklerin düzenlendiği, sonraki yıllarda bayram yeri olarak kullanılan çayırda, Fenerbahçe Spor Kulübü Lokali ve Hamdi’nin Gazinosu bulunuyordu. Bugün tramvay deposu olarak bilinen hangarda ise Kuşdili Sineması vardı. 1980’li yıllarda, semt pazarının kurulması ile birlikte ağaçlar birer birer yok edilerek çayır doğal dokusunu kaybetti ve beton bir alana dönüştü. 

Kuşdili Çayırı’nı Kadıköylülerin günlük yaşamına tekrar kazandırmayı hedefleyen yarışmanın Seçici Kurulu'nda; Gürhan Bakırküre, Ali Muslubaş, Yavuz Selim Sepin, Yalçın Türkdoğan ve Umut İyigün yer alıyor.

Yarışmanın birincisini 5000 TL, ikincisini 4000 TL, üçüncüsünü 3000 TL para ödülü beklerken, mansiyona değer bulunan beş katılımcıya ise 2000’er TL verilecek. Birinci öğrenciye özel ödül olarak ayrıca, 3000 Euro değerinde Interrail ile Avrupa gezisi armağan edilecek.

Türkiye ve KKTC’deki mimarlık bölümlerinde kayıtlı olan mimarlık lisans öğrencilerinin katılabildiği yarışmanın proje teslim tarihi 15 Kasım 2011 Salı.

Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/genc-fikirler-kusdili-cayiri-icin-yarisiyor_87505.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • kuşdili projesinde düşünce olarak bir yeşil alan ve deprem acil toplanma merkezi olmasını arzu ederim. etraf bina dolu. göztepe parkı ya da selamiçeşme parkı gibi yapılırsa dokuyu korumuş oluruz. oraya eğlence merkezi gibi düşünceler yanlıştır. trafik ve alt yapı da düşünülerek bir tabiat güzelliği olması gerekir. Ticari kaygıları bir tarafa koyalım. başarılar YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!