Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geri Dönüşüm İçin Tasarım Ödülü

Atık Geri Dönüşüm Enstitüsü ISRI tarafından organize edilen ödül programı "Geri Dönüşüm İçin Tasarım"ın 2009 yılı ayağında, uluslararası mobilya üreticisi Herman Miller ipi göğüsledi. Herman Miller, Corbusier'nin Chaise Lounge'u, Mies'in Barselona koltuğu ve Eames kardeşlerin Lounge'u dahil olmak üzere, dünyanın en kült tasarım nesnelerinden bir

bustler.net
Geri Dönüşüm İçin Tasarım Ödülü

STRONG>Atık Geri Dönüşüm Enstitüsü(Institute of Scrap Recycling Industries, Inc - ISRI) tarafından organize edilen ödül programı “Geri Dönüşüm İçin Tasarım”ın 2009 yılı ayağında, uluslararası mobilya üreticisi Herman Miller ipi göğüsledi. Herman Miller, Corbusier’nin Chaise Lounge’u, Mies’in Barselona koltuğu ve Eames kardeşlerin Lounge ’u dahil olmak üzere, dünyanın en kült tasarım nesnelerinden bir çoğunun üretimini gerçekleştiriyor.

ISRI Başkanı George Adams, Jr., Herman Miller’in geri dönüşüm için tasarımı kimlik edinmiş bir kuruluş olduğunu belirterek şunları ekledi: “Bu kuruluş, çevre yönetimi konseptini 85 yıldır kucaklayarak ilerliyor; 1970’lerden günümüze de geri dönüşümü tanıtma ve yaygınlaştırmayı şirket prensibi olarak uyguluyor. Geçtiğimiz 40 sene içinde Herman Miller geri dönüşümün iyileştirilmesini ve tasarım ile üretim aşamalarında atığın azaltılmasını sağlamayı misyon edindi. Geri dönüşümü mümkün kılacak potansiyel harcamalar, bu şirketin çevresel karar verme süreçlerini etkilemedi ve geri dönüşümün değerini pahadan üstte tuttular.

20 yılı aşkın süredir “Geri Dönüşüm için Tasarım”ı teşvik eden ISRI, üreticilerin, tasarımın ilk evrelerinden başlayarak “kullanım ömrü” sonunda geri dönüşümü bir parametre olarak değerlendirmelerini destekliyor. “Geri Dönüşüm için Tasarım” ödül programı ise, aşağıdaki kriterler üzerinden birey veya kurumları onurlandırıyor:

- Farklı geri dönüşümlü malzemelerin sayısının azaltılması
- Doğaya zararlı / zehirli maddelerin azaltılması veya kullanılmaması
- Ürünün geri dönüşüm mahsullerinin arttırılması
- Geri dönüşüm güvenliğinin iyileştirilmesi
- Geri dönüşüm için sökümü / demontajı mümkün kılan bir tasarım

Bu sene üçüncüsü verilen ISRI Geri Dönüşüm için Tasarım Ödülü’nün önceki sahipleri 2006’da Çevre Koruma Ajansı (The Environmental Protection Agency), 2005’te ise Hewlett-Packard olmuştu.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/geri-donusum-icin-tasarim-odulu_68897.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!