Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Grimshaw Architects Bilim Müzesi İnşa Edecek

275 milyon dolarlık yatırımıyla dikkat çeken yeni Miami Bilim Müzesi'nin tasarımı için açılan mimari yarışmasında Londra merkezli Grimshaw Architects birinci seçildi.

yapi.com.tr



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\yarisma\53921.jpg" align="right" hspace=5 vspace=5>275 milyon dolarlık yatırımıyla dikkat çeken yeni Miami Bilim Müzesi'nin tasarımı için açılan mimari yarışmasında Londra merkezli Grimshaw Architects birinci seçildi. 2004 yılında Pritzker Ödülü'nü alarak bu ödülü alan tek kadın mimar olarak tarihe geçen Zaha Hadid'in de katıldığı yarışmada Hadid ikincilik ödülünü alırken; mimar Steven Holl'un San Francisco merkezli firması üçüncü seçildi.

200 bin metrekarelik bir alana yayıylacak Bilim Müzesi, Jacques Herzog ve Pierre De Meuron tarafından yapılan Miami Sanat Müzesi'nin çok yakınlarında yer alacak.
Bilim Müzesi'nde üç kat büyüklüğünde içinde büyük deniz yaratıklarının yer alacağı dev bir akvaryum, 300 kişilik oturma kapasiteli bir planetoryum ve vahşi doğa merkezi olacak. Müzenin 2001 yılında açılması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/grimshaw-architects-bilim-muzesi-insa-edecek_53921.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!