Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kaz Dağları

IFLA Öğrenci Tasarım Yarışması: Suyla Dönüştürmek

IFLA (Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu) tarafından 30 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenecek olan 'Suyla Dönüştürmek' temalı konferans kapsamında, bir de uluslararası öğrenci yarışması düzenleniyor. IFLA 2008 Öğrenci Yarışması’nın konusu ise, 'Suyla Dönüştürmek: Cennete Giden Yol?'

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları




SON BAŞVURU TARİHİ 1 Mayıs 2008
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 30 Haziran 2008
+ Ajandama Ekle

ünyanın her yerinde iklim değişikliği, doğayı ve yerel hava koşullarını etkiliyor. Çoğu insan bu değişimi doğa ile toplumsal çevre arasındaki bir denge bozukluğu olarak deneyimliyor. IFLA Öğrenci Yarışması, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama ve tasarımın belirli katılımını tartışmaya açarak, doğal ve toplumsal çevre arasında yeni bir denge yaratmanın yollarının ortaya konulmasını amaçlıyor.

IFLA (Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu) tarafından 30 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 45'incisi düzenlenecek olan ‘Suyla Dönüştürmek’ temalı konferans kapsamında bir de uluslararası öğrenci yarışması düzenleniyor. IFLA 2008 Öğrenci Yarışması’nın konusu ise, 'Suyla Dönüştürmek: Cennete Giden Yol?'. Yarışma ve konferans Apeldoorn Payzaj Mimarlığı Trienali çerçevesinde düzenleniyor.

Hazırlanacak proje önerisine dair verilen görevler ise şöyle sıralanıyor:
- Yerel ve bölgesel bir doğal veya toplumsal çevre problemini tanımlamak ve bu problemi belirli bir alan/bölgeyle ilişkilendirmek.
- Söz konusu problem ve alana ilişkin yeni, özgün ve ilham verici bir çözüm üretmek. Fikirler şu konseptlerin bir veya bir kaçını içermeliler: ütopya, cennet, sürdürülebilirlik, kendine yeterlik.
- Tasarımı yansıtan plan ve görsellerin sunumu. Sunumda çeşitli grafik yöntemlerin kullanılması serbest. Dolayısıyla rekabetin bir tarafı da, öneriyi en verimli şekilde anlatan grafik sunumu hazırlamakta yatıyor. Ölçek seçimi ise serbest.
- En fazla 350 kelimeden oluşan bir özet anlatım metni hazırlanacak. Bu metnin projenin bağlamı, fikirleri, işaret edilen sorunları ve ana hatlarıyla projenin özelliklerini içermesi gerekiyor.

Jürinin seçim kriterleri ise şöyle sıralanıyor:
- Projenin belirtilen çerçeveye uygunluğu.
- Seçilen problemin yalın sunumu.
- İlham verici ve yenilikçi fikirler.
- İlginç planlama ve tasarım.
- Tasarım sürecinin tutarlılığı.

Gönderilen projeler *pdf formatında olacak ve toplamda 50 megabaytı geçmeyen büyüklükte 4 tablodan oluşacak. Orjinal boyutları 45x90 olarak belirlenen formatlarda, projenin sahiplerinin adını belirten hiçbir ibare ver almaması gerekiyor. Yarışmacıların isimleri, oluşturulacak beşinci pdf tablosunda yer alacak. Tüm dosyalar ziplenmiş halde de gönderilebiliyor.

Birincinin 3.500 dolar, ikincinin 2.500 dolar ve üçüncülüğe layık görülen projenin 1000 dolar ödül kazanacağı yarşmanın son teslim tarihi ise, 1 Mayıs 2008.

Daha detaylı bilgi ve başvuru formu için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/ifla-ogrenci-tasarim-yarismasi-suyla-donusturmek_59944.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!